Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 24 ve 25’inci dönem Mersin Milletvekili ve Özel Mersin Su Hastanesi Dahiliye Uzmanı Uzman Dr. Ali Öz, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bayramların birlik ve beraberlik duygularının ön plana çıktığı, küskünlerin barıştığı özel günler olduğunu vurgulayan Öz, korona virüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı yaşanan bu bayramın buruk kutlanacağını kaydetti.

Mübarek Ramazan Ayı’nın sona ermesi ile akabinde kutlanan Ramazan Bayramının müminlere bir hediye olduğunu dile getiren Dr. Ali Öz: “Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni içerisinde barındıran Mübarek Ramazan Ayını geride bırakarak, Ramazan Bayramına eriştik. Bayramlar birlik demektir, kardeşlik demektir. Küskünlerin barışması, beraberliklerin pekişmesi gereken özel günlerdir” dedi.

Dr. Öz, tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizde de etkisini hissettiren korona virüs salgını gölgesinde kutlanacak Ramazan Bayramında alınan 4 günlük sokağa çıkma yasağı kararının salgının yayılmasını önlemek anlamında yerinde bir karar olduğunu da sözlerine ekledi.

“Kuralları çiğnemeyelim!”

Bayramda mesafelerin uzak olmasının ileride yan yana bayramların kutlanması adına gereklilik olduğuna dikkat çeken Öz, kurallara uyulması gerektiğinin altını çizerek, herkesi evde kalmaya ve kuralları çiğnememeye davet etti. Sosyal hareketliliğin kesilerek olası bulaşın önüne geçilmesinin hedeflendiği yasak günlerinde sevdiklerimize ve özlemini çektiğimiz sağlıklı günlere bir an önce kavuşmak anlamında alınan tüm tedbirlere uyulması gerektiğini vurgulayan Öz: “Bu bayramı maalesef ki korona virüs salgını gölgesinde buruk bir şekilde kutluyoruz. Olası vaka sayısının artmasının önüne geçebilmek adına alınan tedbirlere harfiyen uymamız gerekiyor. Aksi takdirde istenmeyen sonuçlarla karşı karşıya kalma olasılığımız yüksek. Çünkü henüz pandemi tamamen sona ermiş değil ve bulaş riski halen var” dedi.

“Bayramı teknolojiyle kutlayalım”

Türk Milleti’nin bayramlarda büyüklerin elini öpmek ve küçükleri sevmek, onları sevindirmek gibi örf, adet ve gelenekleri olduğunu kaydeden Dr. Ali Öz, bu bayramda kutlamaları teknoloji üzerinden yapılmak zorunda olduğunu dile getirdi. Teknolojinin yararının böylesine hassas dönemlerde bir kez daha ortaya çıktığını belirten Öz: “Teknoloji güzel ve yerinde kullanılırsa insanlık açısından son derece önemlidir. Bu tür olağanüstü durumlarda bu durum kendini göstermektedir. Bu bayramda büyüklerimize gidip ellerini öpemiyorsak, küçüklerimize sevgimizi hissettiremiyorsak bile teknolojiyi kullanalım ve bayramı öyle kutlayalım” şeklinde konuştu.

KADINLAR’DAN, BAŞKAN GÜLTAK’A TAM DESTEK KADINLAR’DAN, BAŞKAN GÜLTAK’A TAM DESTEK

“Bu bayram hüzünlü bir bayram”

Mesajını tüm Türk İslam Alemi’nin bayramlarını kutlayarak noktalayan Uzman Dr. Ali Öz, pandemi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, hastalara da acil şifalar dilerken: “Bu bayram acılarımızın ve kayıplarımızın yüreğimizi dağladığı hüzünlü bir bayram. Elbette bayramlar sevinçtir ancak ateşin düştüğü yeri yaktığı da bir gerçektir. Pandemi de hayatını kaybeden insanlarımıza rahmet, şifa bekleyen insanlarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu vesile ile Mübarek Ramazan Bayramınızı kutluyor, sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu nice bayramlar diliyorum. Sağlıklı günler inşallah çok yakında bizimle olacak. Yine her zaman ki gibi bir ve beraber olacağız. Çayımızı, kahvemizi yudumlayarak özlediğimiz sohbet ortamına kavuşacağız. Yine bayramlarda aynı sofranın etrafında birleşecek, aile olmanın o doyumsuz hazzına yeniden varacağız. Kurallara uyarsak o günlere daha kısa sürede ulaşacağız” dedi.