GÜLTAK: “1 NİSAN’DA KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ” GÜLTAK: “1 NİSAN’DA KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi, Muhtarlık İşleri Dairesi ile MESKİ Genel Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla Bozyazı ilçesinin sorunları hızla çözülüyor. MESKİ’nin içmesuyu altyapı çalışmalarını tamamladığı Gözsüzce Mahallesi’ni Karadere Mahallesi’ne ve Gözce Mahallesi’ni Pembecik Mahallesi’ne bağlayan toplam 10 bin 600 metrelik yolda asfalt çalışmaları başladı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde yürütülen yol çalışmaları en çok bölgedeki üreticilerin yüzünü güldürdü.

İçmesuyu çalışmaları bitti, asfalt başladı

MESKİ’nin “Bozyazı İlçesi Gözce, Gözsüzce Mahalleleri İçmesuyu Terfi ve Şebeke Hattı Yapım İşi” kapsamında içmesuyu sorununu çözdüğü Bozyazı ilçesine bağlı Gözce ve Gözsüzce Mahallelerini Aydıncık’ın mahallelerine bağlayan yolda, Büyükşehir ekipleri tarafından zemin iyileştirme çalışmaları tamamlandı. Yapılan çalışmalar sayesinde mahalle sakinleri hem içme suyuna kavuştu hem de tozdan kurtuldu. Büyükşehir Belediyesi, yoğun olarak muz, çilek, narenciye ve sebze üretimine sahip mahallelerde üreticilere kazanç kapısı araladı. Kısa süre önce Bozyazı ve Aydıncık’a ziyarette bulunan Başkan Seçer, Gözce, Gözsüzce ve Pembecik Mahalle sakinlerinin grup yoluyla ilgili sıkıntılarının kısa sürede çözüleceğini söylemişti.

Aydıncık’tan Bozyazı’ya konforlu ulaşım

Bozyazı’nın Gözsüzce Mahallesi’ni Aydıncık’ın Karadere Mahallesi’ne bağlayan 3 bin 500 metrelik yolda zemin iyileştirme çalışmalarına başlayan ekipler, aynı çalışmayı eş zamanlı olarak Bozyazı’nın Gözce Mahallesi ile Aydıncık’ın Pembecik Mahallesi arasındaki 7 bin 100 metrelik yolda da sürdürdü. Zemin iyileştirme çalışmalarını tamamlayan ekipler, her iki yolu da çift kat sathi asfaltla kaplayacak. Bu sayede Aydıncık’tan Bozyazı’ya inen üreticiler, ürünlerini en az hasarla önce D-400 karayoluna, ardından da iç ve dış pazara ulaştırma imkanı bulacak.

“Kış mevsimi gelmeden yolumuz asfalta kavuşacak”

Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi’ne bağlı Bozyazı ve Aydıncık Koordinasyon Şube Müdürü Mehmet Ünal Erdal, içmesuyu çalışmalarının hemen ardından asfalt çalışmalarına başladıklarını vurgulayarak, “Bu bölgeler tarımsal üretim yapılan bölgeler olduğu için acilen buranın asfalt serimi için çalışmalara başladık. Kış mevsimi gelmeden yolumuz asfalta kavuşacak. Üreticiler, muhtarlarımız memnun. Sayın Başkanımıza hizmetler noktasında bize her zaman destek verip arkamızda durduğu için teşekkür ediyorum. Muhtarlarıma da teşekkür ediyorum. Bu iş bir ekip işi. Başkanımızın da dediği gibi; onlar bizim yol arkadaşlarımız. Sonuçta amacımız vatandaşa hizmet. Bunu da en iyi şekilde yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“2021’e kadar mahallemizin 37 evinde içme suyu yoktu”

Bozyazı ilçesi Gözce Mahalle Muhtarı Baran Aksoy, mahallenin 1984 yılından bu yana içmesuyu şebeke sorunu olduğunu belirterek, “31 Mart’tan sonra Vahap Başkanım döneminde mahallemizde içmesuyu borumuz tamamen değişmiştir. 2021’e kadar mahallemizdeki 37 evde içme suyu yoktu. Karapınar Mevkii’nde bu sorunlar çözüldü. Onun için kendisine çok teşekkür ederiz” dedi.

Çalışmaların vatandaşların tarlasından değil, grup yolu üzerinden yapıldığını ve asfalt çalışmasının hızla başladığını da sözlerine ekleyen Aksoy, “Gözce Mahallesi’nin bir özelliği, 11 mahallenin Pembecik istikametinde ortak kullandığı bir grup yoludur. Doğru zamanda yapılan bir çalışmadır. Şu an mevsimsel olarak yılbaşı itibariyle çiftçilerimiz bu konuda çok memnun. Üretimimiz bölgesel olarak salatalık, biber, patlıcan, muz. Yüzde 70’i muz. Bir mahalle muhtarı olarak kendisi de üretimin içinden gelen Vahap Başkanımızla aynı dönemde çalıştığımız için çok gururluyum” diye konuştu.

“Vahap Başkanımız içmesuyu çalışması biterken yol çalışmasını başlattı”

Bozyazı ilçesi Gözsüzce Mahalle Muhtarı Ahmet Yıldız ise mahallelerinde en fazla narenciye, sebze, muz ve çilek üretimi olduğunu vurgulayarak, “Allah razı olsun, Vahap Başkanımız içmesuyu çalışması biterken yol çalışmasını başlattı. Kış gelmeden inşallah yapılacaktır. Şu anda zaten çalışma başladı. İyi olacağını düşünüyoruz. Üreticiye sebzesinin ulaşımında yüzde 100 faydası olacak. Elbette bozuk yolla şu anki yol bir olmaz. Vatandaşımızın avantajına bir şey. Asfalt da yapıldı mı hem çiftçimiz için hem bizim için çok iyi olacak” ifadelerine yer verdi.

Bu yol, şu an eskilere bakılırsa gayet iyi”

Pembecik Mahallesi’nde yaşayan çiftçilerden Mehmet Ali Türe, ürünlerini satmak için kullandığı arabayı eskiden sürekli tamirciye götürmek zorunda olduğunu belirterek, “Bu yol, şu an eskilere bakılırsa gayet iyi. Bundan 1-2 ay önce tamirciye gidip gelmekten usandık. Ama şimdi yapım başlayacak” dedi.

“Yol, sokak iyi olursa üretim de iyi olur”

Karadere Mahallesi’nde salatalık üretimi yapan Muhammet Köse ise “Yol eskiden girintili çıkıntılıydı, engebeli yükseltiliydi. Arabayla zor gidiyorduk. Şu an daha iyi oldu. Hizmetlerini daha da bekliyoruz. Ben çiftçiyim. Yol, sokak iyi olursa üretim de iyi olur. Yol olmazsa neye yarar? Araç gitmezse, sebze arabası gitmezse ne yapacaksın? Geliş gidişler, yollar olursa ekim dikim daha iyi olur” dedi.

Karadere’de yaşayan çiftçilerden Duran Köse de yol çalışmasından memnun kaldığını belirterek, “Şimdi çok iyi, ellerine sağlık. Sağ olsunlar, var olsunlar. Bundan iyisi can sağlığı” diye konuştu.