Üniversite mezunu işçiler seslerini duyurmak adına imza kampanyası başlattı.

Kamu kurum ve kuruluşlarında, belediyelerde ve KİT’lerde işçi statüsünde çalışan Üniversite Mezunu İşçiler, 2007 yılından bu yana sürdürdükleri mücadelelerine devam ediyor.

Statü değişikliği ile memur kadrolarına geçirilmek isteyen üniversiteli işçiler, diplomalarına uygun çalıştırılmadıklarını ve uzmanı oldukları meslek yerine başka işlerde çalıştırılarak köreltildiklerini belirtiyor.

Sosyal medya paylaşımları, ziyaretler ve kurdukları platform üzerinden seslerini duyurmaya çalışan üniversiteli işçiler şimdi de imza kampanyası başlattı.

imzakampanyam.com web sitesi üzerinden başlatılan kampanyaya herkesin destek vermesini isteyen üniversiteli işçiler, haklı davalarında sonuca ulaşacakları günü bekliyorlar.

“Bir imzada sen at” sloganıyla başlatılan kampanya ile ilgili olarak başlatılan kampanya sayfasında üniversiteli işçilerin talebinin detaylı içeriği de yer alıyor.

Gülderen kullanıcı adıyla açılan kampanya içeriğinde şu ifadelere yer veriliyor: “Bilindiği üzere kamu kurum ve kuruluşlarında işçi, memur ve sözleşmeli memur statüsünde personelle işler yürütülmektedir. Memur ve sözleşmeli memur statüsünde değerlendirilenler unvanlarını kullanmakta ve çalıştıkları yerlerde şef, müdür, müdür yardımcısı gibi makamlarda bulunmaktadırlar. Buna karşın işçi statüsünde değerlendirilenler ise terfi ve görevde yükselme gibi özlük haklarından faydalanamamaktadırlar. Üniversite mezunu olmamıza rağmen işçi statüsünde olduğumuzdan dolayı çalıştığımız kurum bizi istediği yerde ve pozisyonda işçi olarak çalıştırmakta bununla birlikte memur ve sözleşmeli memur personeller ise meslek ve unvanının gereği olan müdürlüklerde ve pozisyonlarda çalışmaktadırlar. Üniversite mezunu işçiler olarak tayin, nakil, geçici görev gibi özlük haklarından faydalanamadığımız gibi mesleğimiz konusundaki toplantılara, seminerlere, eğitimlere yalnızca işçi olduğumuzdan dolayı katılamamaktayız. Bu tip organizasyonlara katılma taleplerimiz memur olmadığımızdan dolayı kurum tarafından reddedilmektedir. Biz üniversite mezunu işçiler arasında, başka bir kuruma tayin ve atama durumu olmadığından anne ve babalarından, eşlerinden ve çocuklarından ayrı yaşayanlar bulunmaktadır. Bugüne kadar verilen her türlü görevi layıkıyla yerine getiren üniversite mezunu işçilere, bugünlerde gündemde olan sözleşmeli memurların memurluğa geçirilmesi ile ilgili yasa tasarısı ile hak ettikleri memur kadrolarının verilmesini ümit etmekteyiz. Böylelikle yapılan haksızlık uzun bir aradan sonra düzeltilmiş ve aynı eğitimi almış ve aynı işi yapan personeller arasındaki farklılıklar da kalkmış olacaktır. Üniversite mezunu işçiler olarak, gerekli düzenlemelerin yapılarak memur kadrosuna geçmemiz ve mağduriyetimizin giderilmesi hususunu bilgilerinize arz ederim.

Üniversite mezunu işçilerin taleplerine destek vermek için linke tıklayarak “Bir imzada sen at”