Göreve geldiği günden bu yana belediyede işçi çıkarmaları ile sürekli gündemde olan Başkan Seçer bu kez işçi alım ve çıkarmalarla ilgili olarak Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ı hedef gösterdi.

Seçer’in: “Bakın; ben istediğimi çalıştırırım demiyorum. İster kızımı, ister oğlumu, ister senin yeğenini çalıştırırım demiyorum. Bir siyasi iktidarın emir eri gibi çalışan bürokratların önünde saygı bile duymam" şeklindeki ifadeleri üzerine gerginlik yaşandı.

BAŞKAN GÜLTAK’A SANSÜR UYGULANDI!

Başkan Seçer'in sözlerine cevap veren Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Başkan Seçer’in algı yaratmaya çalıştığına dikkat çekti.

TARSUS’TA YOL BAKIM ÇALIŞMASI TARSUS’TA YOL BAKIM ÇALIŞMASI

Kendi belediyesinde herhangi bir yakınını sözleşmeli olarak işe almadığını vurgulayan Başkan Gültak’ın konuşması sırasında MBB Vahap Seçer, Gültak’ın mikrofonunu kapattırdı. Bunun üzerine kendisine yöneltilen suçlamalara mikrofonsuz şekilde cevap vermek zorunda kalan Başkan Gültak: "Benim aileme laf edildi. Kızım, oğlum meselesine açıklık getireceğim. Çünkü algı oluşturuyor Büyükşehir Belediye Başkanı. Şak diye haber yapanlar onlar. Ben belediyemde ne kızımı, ne oğlumu, ne de bir yakınımı sözleşmeli olarak işe almadım. Bunları yapan sizsiniz. Hiç kimseyi çalıştırmadım ben. Oradaki cümlelerimin içerisinde sizin CHP'li Meclis Üyenizin bir sözü. Onun yeğeni orada çalışıyor biliyor musunuz? O aldırmış yeğenini, ben değil. Soruyu onlar soruyor. Bende dedim ki sözleşmeli personel şu kanun maddelerine göre alınır. Senin yeğenini de alabilirim, senin tanıdığını da alabilirim, ben kızımı da alabilirim derken ben sadece örnek verdim. Benim kızım avukat, bürosu var. Oğlum ise TRT'de memur. Benim hiçbir yakınım yok. Algı oluşturmayın. Az önce bana bu konuda laf attığınız için bu konuyu açtım. Burayı siz böyle yönetemezsiniz."