Akdeniz'in kırsal mahallelerini ziyaret etmeye devam eden Başkan Mustafa Gültak, Hebilli Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyarete AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç, Hebilli Mahalle Muhtarı Cemal Tan, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

"BU MEMLEKETE 50 YIL HİZMET EDECEK TESİS KURDUK"

Kürkçü Mahallesi’nde 30 milyon TL’nin üzerinde maliyeti olan asfalt şantiyesini 1 TL vermeden kurduklarını dile getiren Başkan Mustafa Gültak, “Bir kısmı sıcak, bir kısmı soğuk asfalttır. Sıcak asfaltı Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu bize hibe etti. Saatte 160 ton sıcak asfalt döken bir tesisten söz ediyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan hibeler alarak Türkiye’deki en yeni teknolojiye uygun soğuk asfalt tesisimizi de kurduk. Bu tesislerin bakımı yapıldığı taktirde bu memlekete 50 yıl hizmet edecektir” dedi.

"ÖNÜMÜZÜ KESMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Başkan Gültak, "Bu tesislerin çalışması için hızlı bir şekilde Mayıs ayı itibarı ile asfalt dökmeye niyetlendik. Akdeniz Belediye Meclisimizden 25 milyon TL borçlanma istedik. Bir belediye başkanı borçlanma isterken adını koymaz. Biz adını koyduk. Asfalt, kaldırım, kilit taşı yapacağımızı söyledik. Kendimizi de bu şekilde bağlayarak parayı başka yere harcamayacağımızı da ifade ettik.  Maalesef muhalif meclis üyeleri ret oyu kullanarak bize borçlanma vermediler. Önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Mersin’de, böyle tesisi olan ilçe belediyesi yok. Hebilli, Şevket Sümer, Çay, Çilek, Karaduvar, Karacailyas, Emek ve diğer mahallelerdeki vatandaşlarımız asfalt bekliyor. Biz 30 milyon TL’lik bir tesisi kazandırmışız ama 25 milyon TL’lik borçlanmayı vermiyorlar" şeklinde konuştu.

"5 MİLYON TL HİBE TEMİN ETTİK"

Başkan Gültak 2 yıl sonra seçim yapılacağını hatırlatarak, "Seçim sürecinde her partiden yetkililer buralara gelecek. Diğer partilerin meclis üyeleri sizlerden oy isterken size hizmet edeceğiz demiyorlar mı? Buyurun borçlanmayı verin hep beraber hizmet edelim. Bu millet asfalt, kaldırım bekliyor ama 'dur sen' yapma diyorlar. Şu an 5 milyon TL hibe temin ettik. Yakında soğuk asfalt tesisini çalıştırıyoruz. Bu tesis çalışınca en çok sizleri etkileyecek. Bundan sonra biz mümkün mertebe bahçe arası yolları soğuk asfalt dökmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"SİZİN SIKINTINIZ ONLARIN UMURUNDA MI SANIYORSUNUZ?"

Ankara’dan da bir hibe beklediğine vurgu yapan Başkan Mustafa Gültak, "Geldiği zaman hızlı bir şekilde sıcak asfalt dökmeye de başlayacağız. Mayıs ayında başlayacaktık ama hızımızı kestiler. Siz asfaltsız kalmışsınız, bahçeye çamur yolundan gitmişsiniz; Şevket Sümer, Çay, Çilek Mahallesi’ndeki kadınlar çamaşırını yıkamış, yarım saat sonra simsiyah toz olmuş. Onların umurlarında mı sanıyorsunuz? Eziyeti çeken vatandaş ama onlar ret oyu vermeye devam etsinler" dedi.

"BELEDİYEYİ 232 MİLYON TL BORÇ İLE DEVRALDIK"

TÜRK TELEKOM’DAN AKM’DE ERİŞİLEBİLİR YAŞAM PROJELERİ TÜRK TELEKOM’DAN AKM’DE ERİŞİLEBİLİR YAŞAM PROJELERİ

Başkan Mustafa Gültak, "Bu belediyeyi 232 milyon TL borç ile devraldığımızı iyi bilmenizi istiyorum. Hizmet var mı? Yok. Para var mı? O da yok. Şu anda belediye borcunun bir kısmını kapattım. Bir kere borç yaptım. Onu da 3 yıl kredi ile çekmiştim. Bu yılın sonuna doğru görev sürecimde bu borcu da bitirmiş oluyorum. Neden bu malzeme alımlarımız ya da bazı işlerimizde yavaş gidiyoruz? Çünkü belediyemize gelen para borca gidiyor. Geri kalan para ile maaşı zor ödüyoruz. 36 aylık başkanlık sürecimiz içinde sadece 4 ay maaşı rahat ödeyebilmişiz. Sizlerden aldığımız vergi ile bu hizmetleri götürmeye çalışıyoruz. Akdeniz Belediyesi’nin diğer belediyeler gibi geliri yok. Bundan dolayı bu işler yavaş gidiyor" ifadelerini kullandı.