Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; üzerine atılı bir takım iddialara ve oluşturulmak istenen algıya karşı yanıt vermek ve açıklık getirmek amacıyla dün gerçekleşen Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde söz almıştı. Fakat Başkan Gültak’ın henüz birkaç cümle kurmasından sonra mikrofonunun sesi kapatılmıştı. Başkan Gültak, yaptığı bir açıklama ile bu durumu sert sözlerle eleştirdi.

"Siyasi tarihe geçecek bir an"

Vahap Seçer tarafından mikrofonunun sesinin kapatılmasını 'siyasi tarihe geçecek bir an' olarak niteleyen Başkan Gültak; "Üzerimize oluşturulan algıların cevabını vermek, aynı zamanda Akdeniz ilçesinin önemli sorunlarını anlatmak için söz almıştım. Fakat bunlar vesayetçi zihniyetler. Bunlar gibi düşünürseniz, yaşarsanız; bunlar gibi konuşursanız sorun yok. Farklı düşündüğünüzde, halkın sorunlarını yüzlerine vurduğunuzda vesayetçi zihniyetin ne demek olduğunu dün bir kez daha gördük" diye konuştu.

"Hiçbir akrabam Akdeniz Belediyesi'nde çalışmıyor"

Kendisi üzerinden algı yaratılmaya çalışıldığına vurgu yapan Başkan Gültak, "Sanki yakın akrabalarımı işe almışım gibi Mersin'de, Türkiye'de bir imaj yaratmaya çalışıyorlar. Hiçbir şekilde, hiçbir akrabam kendi bünyemde ve Akdeniz Belediyesi'nde çalışmamaktadır. Mersin'i tamamen algı üzerine yönetiyorlar.

SOYDAN: ”KİMSENİN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIZ” SOYDAN: ”KİMSENİN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIZ”

Algı üzerine siyaset yapıyorlar. Vatandaşın sesi olduğunuzda da vesayeti sisteme sokarak sesimizi daha doğrusu halkın sesini kısmaya çalışıyorlar. Bunları yaptıklarından dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanını şiddetle kınıyor; 'demokrasiye evet; vesayete hayır' diyorum" ifadelerini kullandı.