Düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Alevi Kültür Derneği Başkanı Meliha Gülnar yaptığı konuşmada, “Sevgili canlar, Aleviler oruçlarını sadece kerbela için değil, adaletsizliğe zulme boyun eğmedikleri ve zalimlere biat etmedikleri için yaşam hakları ve özgürlükleri ellerinden alınmış tüm mazlum halklar için 10 gün boyunca “matem orucu” tutarlar. Matem ayı Kerbelayı ağlama duvarına dönüştürmek değil, Kerbela hakikatını anlamak ve günümüzde küreselleşen yezit zihniyetini sürdürenlere karşı insanların Hüseyni duruşunu anlatmaktadır. Bugün lokmalarımız kerbelada şehit düşen 72 canımıza ithaf olsun. Bugün burada kurduğumuz soframızda bizlerle birlikte iftar açan İlçe Kaymakamımız Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanımız Sadık Altunok, siyasi parti temsilcilerimize ve alevi kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“Bugün burada kurduğunuz halkın sofrasında sizlerle birlikte olmaktan son derece memnunum diyen Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok’ta konuşmasında: “Muharrem ayı içerisinde bulunduğumuz bu önemli günlerde gönüllerimizi birbirimize açmalı, mazluma yardım eli uzatmalı, barış ve kardeşlik içinde yaşamalıyız. Muharrem ayının birlik ve beraberliğimizi daha da artırmasını; barış, huzur, güven, saygı ve sevgiye vesile olmasını temenni ediyorum. Silifke’mizde değişik inanç ve kültüre sahip vatandaşlarımızla barış içinde yaşıyoruz. Bu barış ortamında biz de belediye olarak toplumun ihtiyaçlarına yönelik projeler üretiyoruz. Bu projelerimizden birisi de cem evi projesidir. İlçemizde yaşayan alevi kardeşlerimizin ihtiyacını karşılamak amacıyla Sayağzı mahallemizde şu anda içerisinde bulunduğumuz bu binayı siz değerli kardeşlerimizin hizmetine sunduk. Bugün de bu çatı altında birlik ve beraberlik içerisinde siz değerli alevi kardeşlerimizle iftar yemeğinde buluştuk. Bizleri bu çatı altında bir araya getiren  Alevi Kültür Dernekleri Silifke Şube Başkanımız Meliha Gülnar ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sürdürdü.

BAŞKAN SEÇER’DEN BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ BAŞKAN SEÇER’DEN BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Silifke Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ise konuşmasında, “Yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz; insan olduğu için seviyoruz. Alevi’si de, Sünni’si de, Bektaşi’si de hepsi bizim kardeşimiz. Hangi mezhepten ve inançtan olursa olsun, bu milletin birliği, dirliği, bölünmez bütünlüğü için, şehitlerimizin bize vatan yaptığı bu güzel toprakların daimi olarak payidar kalması için bir aradayız ve hep bir arada kalacağız. Yeter ki biz bir olalım, iri olalım, diri olalımdiyerek iftar yemeğini düzenleyen dernek yöneticilerine teşekkür etti.

Alevilerle birlikte iftar masasında aynı lokmayı Silifke Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Sadık Altunok, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Levent Nogay, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt, CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, Mersin Cemevi Dedesi Baki Erdoğan, Mersin Cemevi Kadın Kolları Başkanı Betül Kurt, Alevi Kültür Dernekleri Silifke Şube Başkanı Meliha Gülnar ve diğer davetliler birlikte paylaştılar.

Silifke Cemevi bahçesinde düzenlenen iftar yemeği yapılan semah gösterisi ile sona erdi.

Mevlüt PARTAL - SİLİFKE