Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ‘Pazaryerleri Uygulama Yönetmeliği’ kapsamında; vatandaşların sağlıklı, kaliteli ve eksiksiz hizmet almasını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Akdeniz Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı Ölçü Tartı Ayar Memurları, vatandaşları aldatmaya yönelik girişimleri engellemek amacıyla, ilçe sınırlarında kurulan pazaryerlerinde, satıcıların kullandığı terazileri, kilogram tartı ağırlıklarını ve etiketleri kontrol etti.

TARTILAR TEK TEK KONTROL EDİLDİ

Son olarak, vatandaşların talebiyle Akdeniz Belediyesi tarafından mahalleye kazandırılan Karacailyas kapalı semt pazarında gerçekleşen denetimlerde, ekipler tarafından hassas kontrolü yapılan ve sorunsuz olduğu tespit edilen terazilere damga vurulup etiket yapıştırıldı. Sorunlu olan tartıları da düzeltilmeleri veya en kısa sürede değiştirmeleri için satıcılara süre verildi. Denetimler esnasında ekipler, hileli satışlarla haksız kazanç sağlayıp vatandaşların mağdur edilmemesi yönünde pazarcı esnafına uyarılarda da bulundu.

KIZILAY'IN GAZZE GEMİSİ MISIR'A ULAŞTI KIZILAY'IN GAZZE GEMİSİ MISIR'A ULAŞTI

SEMT PAZARLARINA TARTI KONTROL NOKTALARI DA KURULMUŞTU

Öte yandan, mutfak ihtiyaçları için alışverişe çıkan vatandaşlar, Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin uygulamasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Akdeniz Zabıta ekipleri, daha önce de ilçe sınırlarında kurulan semt pazarlarına tartı kontrol noktaları kurarak, hileli satışları önlemek için denetimler gerçekleştirmişti. Bu uygulama da kısa aralıklarla ilçe genelinde devam edecek.