Akdeniz Belediyesi, ilçe sınırlarında bulunan, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit etmesinin yanında, madde bağımlılarının mekânına dönüştüğü için sosyal sorunlara da yol açan metruk binaları yıkmaya devam ediyor. 

Akdeniz ilçesinde; görsel kirlilik ve çevre kirliliği yaratmasının yanında, halkın can ve mal güvenliği için tehlike oluşturan terk edilmiş yapılarla mücadele sürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, son olarak, çevre güvenliğinin sağlanmasının ardından, Nacarlı Bahşiş Mahallesi Papatya Sokak Numara 25 üzerinde bulunan Hazine’ye ait 2 katlı binanın yıkımın çalışmasını gerçekleştirdi.

KAMUYA AİT BİNA, EKONOMİK ÖMRÜNÜ TAMAMLADI

SOYDAN: ”KİMSENİN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIZ” SOYDAN: ”KİMSENİN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIZ”

Geçmişte Mersin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık ocağı olarak kullanılan, daha sonrasında da Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilen, ancak geçen zaman içinde ekonomik ömrünü tamamlayan 2 katlı bina; İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi ve belediyeye resmi başvurusu üzerine, gerekli güvenlik önlemleri alınarak iş makineleri yardımıyla yıkıldı. Yıkımdan sonra ortaya çıkan tonlarca atık, iş makineleri yardımıyla kamyonlara yüklenip mahalleden çıkarıldı.