MTOSB’DEN İL EMNİYET MÜDÜRÜ’NE ZİYARET MTOSB’DEN İL EMNİYET MÜDÜRÜ’NE ZİYARET

Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Mersin 1 No’lu Şube Başkanı Metin Ercan, 18 Mart’ta ataması yapılan 20 bin sözleşmeli öğretmenin 4 Mayıs tarihinde göreve başlatılması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan önemli bir adım beklediklerini söyledi.

Öğretmen atamalarının yapılmasının ardından binlerce öğretmenin çalıştıkları işyerlerinden ya çıkarıldıklarını ya da kendi istekleriyle ayrıldıklarının altını çizen Ercan: “18 Mart’ta ataması yapılmış öğretmenlerimiz bir an önce görevlerine başlamak istiyor. Milli Eğitim Bakanlığı bu meslektaşlarımızı tatmin edici açıklamayı ivedilikle yapmalıdır.  Meslektaşlarımızın en geç 4 Mayıs’ta göreve başlamaları hususunda Sayın Ziya Selçuk’tan adım bekliyoruz. Binlerce arkadaşımız atandıkları için işlerinden ayrıldılar ya da çıkarıldılar” dedi.

“Bakanlık kayıtsız kalmamalıdır”

İşlerinden ayrılanlar arasında ailesinin bakımını üstlenen ya da evli olanların yanı sıra ciddi ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kalanlarda olduğunu hatırlatan Metin Ercan, Bakanlığın bu soruna kayıtsız kalmaması gerektiğine vurgulayarak: “İşlerinden uzaklaşanlar arasında evli olanlar, ailesinin iaşesini karşılayanlar ve ciddi ekonomik sıkıntılar yaşayanlar da var. MEB bu probleme kayıtsız kalmamalıdır” dedi.

“Yeni takvim bir an önce açıklanmalı”

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilen 20 bin yeni öğretmen ataması içinde takvimin bir an önce açıklanması gerektiğini de sözlerine ekleyen Türk Eğitim-Sen Mersin 1 No’lu Şube Başkanı Metin Ercan: “Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından ilan edilen ilave 20 bin öğretmen ataması için de takvim bir an önce açıklanmalı ve süreç hemen başlatılmalıdır” dedi.