— Öncelikle merhabalar Erkin bey biraz sizleri tanıyabilir miyiz kısaca ?

— Merhabalar bu nazik röportaj davetiniz için teşekkür ederim öncelikle. Ben aslen Malatyalı olan öğretmen bir ailenin ilk çocuğu olarak Gaziantepte dünyaya geldim. İlkokul ve lise eğitimimi Mersinde tamamladıktan sonra Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden yüksek lisans diplomamı aldım. Şu an kendime ait olan kliniğimde hasta bakmaya devam ediyorum.

— Erkin hocam genç bir diş hekimisiniz ve meslektaşlarınız birer birer yurt dışında mesleklerini icra etmeye çalışıyor. Bu konudaki düşünceleriniz neler ?

—  Bu çok üzücü bir durum fakat bir yandan da mecbur bırakılıyorlar. Emeklerinin karşılığını alamadığını düşünenler, hasta yakını tehditlerine maruz kalanlar, arran kontenjanlarla birlikte mesleğin kalitesinin azalması gibi sebepler zaten genç doktorların yurt dışına gitmesinin başlıca sebepleri. Aslında bunun çözümü de çok basit.

— Nasıl bir çözüm olabilir sizce ?

— Hak edene hak ettiği değeri vermek. Bu kadar basit. Bakın bir doktor bizim ülkemizin milli servetidir. Bir doktorun yetişmesinin öğrencinin kendi harcaması dışında ülkeye de bir ekonomik yükü vardır. Bir meyve bahçesi düşünün. Meyve yetiştiriyorsunuz bu bahçede. Ellerinizle ekip büyütüp tam hasatını yapacağınız ve dünyanın her yerinde sayılı olan bir meyveyi siz sorgusuz sualsiz başkasının eline teslim ederseniz bu akla mantığa sığar mı ? Birincisi eğitim nitelikli olacak. Fakülte sayısıyla değil fakülteden çıkan doktorların niteliğiyle övünmeliyiz. İkincisi günümüz şartlarında hak ettikleri ücretlerde çalışmayı istemek doktorların son derece hakkı. Üçüncüsü sağlıkta şiddet yasası gerekli.

— Çevrenizden de giden meslektaşlarınız oluyordur heralde ?

— Çok yakın bir arkadaşım bu hafta gitti yani. Daha ne diyeyim veda yemeği verdik kendisine içi hüzünlü gittiğinde karşılaşacağı şeylereen ötürü karamsar ama her halukarda gitmenin daha mantıklı olduğunu savundu. Fikrinden döndüremedik malesef.

— Tıp doktoru muydu arkadaşınız  nereye gitme planı var ?

— Evet beyin sinir cerrahisinde ihtisas yapıyordu yarıda kesti Hamburg/ Almanyaya gidiyor. Önümüzde böyle yüzlerce örnek var. Almanyaya gidecek doktorların telegram grupları var ve binlerce doktorlar bu gruplarda her geçen gün artıyor, meslektaşlarımız gerçekten milli servet. Ülkemizin beyinleri buna kesinlikle  dur demek gerekiyor.

MİNİK AZRA’DAN EN ANLAMLI HEDİYE MİNİK AZRA’DAN EN ANLAMLI HEDİYE

— Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı Erkin bey ?

— Hep söyledim yine söylüyorum

1- Nitelikli eğitim şart. Her yere fakülte açmanın anlamı yok. Önemli olan alt yapısı yeterli fakültlerle donanımlı doktor yetiştirmek.

2- Maaşlarda iyileşmeye gidildi son dönem evet ama bu devam etmeli

3- Sağlıkta şiddetin önüne geçilecek ciddi yaptırımlar gerekli

Teşekkürler