İngiliz Şarkıcı Edward Christopher “Ed” Sheeran. Şarkı yazarı, vokalist, dinamik bir gitarist ve mükemmel bir popstar.

17 Şubat 1991 tarihinde dünyaya gelen Ed Sheeran aynuı zamanda albüm yapımcısı. İngiltere Framlingham’da büyüyen Ed 2005 yılında müzik kariyerine başladı. 2008 yılında kariyerini devam ettirmek için Londra’ya taşınan Ed Seheeran 2009 yılında tam 312 konser vererek müthiş bir rekora imza attı.

2011 yılının başlarında No. 5 Collaborations Project adlı EP'sini yayınladı. İlk albümünde yer alan "The A Team" ve "Lego House" şarkılarıyla iyi bir çıkış yakalayan Ed’in bu albümü Birleşik Krallık'ta 5 defa platin plak sertifikası aldı. 2012'de BRIT Ödülleri'nde En İyi İngiliz Erkek Solo Artist ve Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı ödüllerini kazanana Sheeran, aynı zamanda "The A Team" de Ivor Novello Ödülleri'nde müziksel ve sözel olarak en iyi şarkı seçildi.

Pop sanatçıları gölgede bırakan Sheeran akustik gitarıyla sahnede yer alıyor ve döngü pedalına ve ritim gitar tekniğine hakim olmasından dolayı da sahnede müthiş bir performans sergiliyor. 3 günde verdiği konserlerde toplam 180 bin kişinin karşısında sahne aldı. Bu tür bir seyirci kitlesine ulaşabilen henüz bir konser etkinliği daha görülmedi.

“İstikrarlı çalıştı”

Ed Sheeran; bugünlere kolay gelmedi elbette. Ed; zanaatında sıkı ve istikrarlı çalışarak ve yıllarca süren amansız busking ve turneler ile tarzını geliştirdi. Ona bir grubu seçip prova yapmak için çok az zaman bıraktığını söyleyen bu kesintisiz tur oldu. Şovları, popülaritesi artmaya devam etti.

Bu Sheeran'ın gitar stilini beğenenlerin büyük bir kısmı; onu desteklemek için davul ve bas olmadan büyük izleyicileri eğlendirmeyi öğrenmek zorunda olduğu gerçeği ve esas olarak pürüzsüz sesi ve sevilen şarkı sözü yazımı ile bilinmesine rağmen, gitar çalması büyük ölçüde önemli.

Sheeran, ortalama ritim gitar çalanlardan çok daha fazlası. Şarkı sözlerini ve akılda kalıcı melodilerini yazabilmek, dinamik ve sürekli çekici bir alan oluşturmak için yumuşak bir parmak izi kullanıyor.

Sheeran'ın çalması veya müziği hakkındaki düşünceleriniz ne olursa olsun, kendinizi rahat ettirin ve bu canlı performans derlemesini izlemek için biraz zaman ayırın, dünyanın en iyi eğlenceleri arasında bir yeri hak ettiğini ikna edeceğinizden emin olabilirsiniz.

ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM” ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”