Lojistik sektörünün kent ekonomisine katkılarını artırmanın öncelikleri olduğunu belirten Arıç, bu hedefle gerek sektörün sorunlarının çözümü gerekse ilgili yatırımların hayata geçmesi noktasında yürütecekleri çalışmalarda Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) da desteğini alarak güçlerini artırmak istediklerini vurguladı.
Mersin’in güçlü lojistik altyapısı nedeniyle üreticiler tarafından da yatırımda öncelik kazanan iller arasına girdiğini açıklayan Arıç, “Teknolojinin gelişip üretim içinde istihdam maliyetlerinin düşmesi sonrasında en önemli kalem, lojistik maliyetlerinin düşürülmesi olmaya başladı. Önümüzdeki günlerde bu çok daha önemli bir hal alacak ve Mersin’e yatırımcının ilgisi daha da çok artacak. O günlere bugünden hazır olup lojistikteki gücümüzü daha da artırmalıyız” dedi.
Mersin Limanı’nın bugün yük trafiğinin çok fazla olduğunu bu yükü hafifletebilmek adına ikinci Ana Konteyner Limanı yatırımının vakit kaybedilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini kaydeden Arıç, ardından da bu yatırımın altyapısını sağlayacak Lojistik Köy Projesi’ne başlanmasının önemine değindi. Artan yük trafiğine limanın yanıt verememesi durumunda Mersin’in transit taşımadaki gücünü kaybetmeye başlayacağına dikkat çeken Arıç, yatırımlara elbirliği ile sahip çıkmak gerektiğini söyledi.

DUBAİ SEFERBERLİĞİ HIZ KAZANIYOR DUBAİ SEFERBERLİĞİ HIZ KAZANIYOR

Kızıltan: “Mersin’e yapılacak yatırımlar ülke ekonomisini güçlendirir”
Yeniden Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine seçilen Rıdvan Arıç ve tüm UND Yönetimini tebrik eden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan da kent ekonomisine katkı sağlayacak, sektörleri güçlendirecek her konuda desteğe hazır olduklarını söyledi. Lojistik sektörünün yalnız kent ekonomisi değil tüm dünya ticareti adına önem taşıdığını dile getiren Kızıltan, bu alanda yapılacak yatırımların yalnız Mersin değil ülke ekonomisini güçlendireceğini vurguladı. Gerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı gerekse Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Mersin’in bekleyen yatırımları konusunda temasta olduklarını belirten Kızıltan şöyle konuştu:
“Kent ekonomimizin lokomotif sektörleri arasında yer alan lojistiğin gelişmesine yönelik çalışmalarımız sürüyor. 2. Ana Konteyner Limanı’nın yapım projesi de Lojistik Köy yatırımı da öncelikli konularımız arasında. Bir dönem adres değiştiren ana konteyner liman yatırımının yönü yürüttüğümüz lobi çalışmaları sonrasında yeniden Mersin’e döndü. Bundan sonrasında da elbirliği ile yatırımın başlaması için çalışmalıyız. Bu konuda sektör temsilcilerine de büyük görevler düşmektedir. Aynı zamanda Lojistik Köy Projesi’nde de yıllardır devam eden çalışmalar var. Sektör temsilcileriyle birlikte hareket ederek bu konuda da sonuç alacağımıza inanıyorum.”