Bugüne kadar statü değişikliği talepleri ile ilgili olarak seslerini duyurmak amacıyla bir çok etkinlik düzenleyen ve Twitter’da trendler arasına giren Üniversite Mezunu İşçiler, yeni bir etkinliğe daha imza atacak.

Kamu kurum ve kuruluşlarında, belediyelerde ve KİT’lerde 4857 sayılı iş kanununa göre işçi statüsünde çalışan Üniversite Mezunu İşçiler, 23 Kasım Cumartesi günü saat: 20.00’de Twitter’da düzenleyecekleri etkinlikle yine Türkiye’nin gündemine oturmayı hedefliyor.

Etkinliği yine Twitter üzerinden duyuran Üniversiteli İşçiler Platformu üyeleri, “kamuda ve yerel yönetimlerde işçi statüsünde çalışan üniversite mezunu tüm işçilere statü değişikliği” adıyla duyurdukları etkinliğe herkesi destek vermesini istedi.

Üniversiteli İşçiler Kimdir? Talepleri nedir?

Üniversite Mezunu İşçiler, kamu kurum ve kuruluşlarında, belediyelerde ve KİT’lerde 4857 sayılı yasaya tabi olarak işçi statüsünde çalışan personeli kapsıyor.

Aynı işi yapan memurlara nazaran tayin, atama, terfi gibi hakları bulunmayan ve bir çok kurumda diplomaları dışında çalıştırılan Üniversiteli İşçiler, kadro değil statü değişikliği talep ediyor.

2007 yılında konuyla ilgili mücadeleye başlayan Üniversiteli İşçiler; 2015 yılında sendikalar ve hükümet arasında imzalanan 3. dönem Toplu İş Sözleşmesi’nde Üniversiteli İşçilerle ilgili konu gündeme getirilmiş ve sözleşme altına alınmıştı. Ancak bugüne kadar konula ilgili her hangi bir çalışma yapılmamıştı.

Haber: Yasin ABACI