ŞOK MARKETLER’İN SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMESİ DEVAM ETTİ ŞOK MARKETLER’İN SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMESİ DEVAM ETTİ

Akdeniz Bölgesi’nin en büyük mobilya fuarı konumunda bulunan CNR İMOB Mersin Mobilya Fuarı, devletin ve Uluslararası Fuarlar Birliği’nin (UFI) belirlediği yeni normale dönüş kriterleri kapsamında bir dizi önlem ile kapılarını açıyor. CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık tarafından T.C. Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Yenişehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Perakendeci İş Adamları Derneği (MEPİAD), Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve KOSGEB desteğiyle organize edilen fuar, 31 Ekim – 8 Kasım 2020 tarihleri arasında Mersin CNR EXPO Yenişehir Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerine ev sahipliği yapacak.

BDT ve Orta Doğu’dan alım heyetleri geliyor

Doğu Anadolu, İç Anadolu, Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yanı sıra aralarında İran, Irak, Suriye, Kıbrıs, Mısır, Libya ve Filistin’in de bulunduğu ülkelerin mobilya ihtiyacını karşılayacak nitelikteki fuar, Akdeniz Bölgesi’nin ekonomisine de ayrı bir canlılık getirecek. Başta Adana, Mersin, Ankara ve Kayseri olmak üzere; çevre illerden sektör profesyonellerinin yoğun ilgi göstereceği fuarda BDT, Orta Doğu ve Arap Ülkeleri’nden gelecek olan alım heyetleri ağırlanacak. 200’ün üzerinde markanın ev ve ofis mobilyalarından bahçe ve yazlık mobilyalarına ve aksesuarlara kadar yeni tasarım ürünlerinin sergileneceği fuarı binlerce kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Fuarlara katılımda HES kodu zorunluluğu

Her yıl yılda gerçekleştirdiği 40’ın üzerinde fuar ile sektöre yön veren CNR Holding, yeni normalleşme döneminde fuarlarda katılımcı ve ziyaretçilerin sağlığını güvence altına alarak, olası risklerin bertaraf edilmesi için devletin ve Uluslararası Fuarlar Birliği’nin (UFI) belirlediği yeni normale dönüş kriterleri kapsamında bir dizi önlem aldı. Buna göre; fuara giriş ve çıkış noktaları yeniden düzenlendi. Fuar girişlerinde vücut ısısı kontrolü yapılırken, havalandırma sistemlerinde harici hava kullanılarak içerideki hava sürekli temiz tutuluyor. Aynı anda fuar alanında bulunan kişi sayısı sınırlandırılırken; fuara girişlerde katılımcı, ziyaretçi ve görevlilerin HES kodu sorgulaması yapılıyor.