Eğitimci kadrolar tarafından kurulan okul her şeyden önce öğrencilerin başarısına odaklanarak öğretmen, veli ve öğrenci üçgenimi en iyi şekilde kurarak hem velilerin hem de öğrencilerin hayal ettikleri standartlarda eğitim veriyor.

Anaokulu, ilk, orta ve lise düzeyinde hizmet veren Özel Evrensel Kültür Okulları Lise Müdürü Bülent Sosa, Atatürk ilke ve inkılaplarının izinde eğitim verdiklerini ve öğrencilerine yurt dışında liseden mezun olmuşbir öğrencinin haklarına sahip olacak derecede çift diplomaya sahip olma fırsatı sunduklarını söyledi.

Faruk GÜLSÜN: Öncelikle okulunuzu tanıyabilir miyiz?

Bülent SOSA: Kurumumuz, Mersin’de eğitim öğretim hizmetlerine 2000 yılında başlamış, 2014 yılından itibaren ilk, orta ve lise düzeylerinde Amerikan Kültür Koleji bünyesinde hizmetlerine devam etmektedir.

Yıllardır kazandığı deneyimlerle milli ve manevi değerlerine bağlı, Atatürk ilke ve inkılaplarının izinde eğitim öğretim hizmetini büyük bir gururla devam ettiren Mersin’in ender kurumlarından biriyiz.

“ÖĞRETMENLERİMİZ KENDİLERİNİ SÜREKLİ GELİŞTİRİYOR”

Faruk GÜLSÜN: Eğitim kadronuz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Bülent SOSA: Okulumuzun eğitim öğretim faaliyetleri öncelikle okulumuzun kurucu öğretmenleri öncülüğünde sürdürülmektedir. Ayrıca her biri akademik olarak oldukça başarılı, deneyimli, enerjisi yüksek öğretmenlerle birlikte çalışıyoruz.

Öğrencilerinin gelişimini takip eden, onların neye ihtiyacı olduğunu çok iyi tespit eden, hiç ayırt etmeden aynı ilgiyi ve sevgiyi öğrencileriyle paylaşan bir öğretmen kadrosuna sahibiz. Eğitim ve öğretimin modern çağa uygun bir şekilde devam etmesi için bilim ve teknoloji konusunda sürekli yenilikleri ve gelişmeleri takip edip kendini güncelleyen ve bu gelişmeleri öğrencilerinin başarıları için onlarla paylaşan öğretmenlerimizle birlikte olmaktan oldukça mutluyuz.

“KÜLTÜR-GEN PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Faruk GÜLSÜN: Öğrencilerinize hangi imkanları sunuyorsunuz?

Bülent SOSA: Türkiye’de ilk kez uygulanacak olan Kültür Gen projesiyle öğrencilerimizi mizaç özelliklerine göre belirleyip her öğrencimize özel bir eğitim öğretim süreci sunacağız. Bu uygulamayı Mersin’de ilk ve tek kullanan okul olmaktan dolayı oldukça heyecanlıyız.

Anaokulu ve İlkokulumuzda her sınıfta 2 öğretmen görev yapmaktadır. Bu öğretmenlerden biri sadece İngilizce konuşmaktadır. Böylelikle ilkokulu bitirmiş bir öğrencimizin anadili gibi İngilizceyi konuşma imkanına kavuştuğunu yıllardır gözlemlemekteyiz.

Haftanın 6 günü lisemizde eğitim öğretim hizmetleri vermekteyiz. Cumartesi günleri özellikle 11.- 12. Sınıflar için TYT ve AYT /YDT hazırlık kursları yapılmaktadır. Bu kurslarda öğrencinin eksikleri, test çözme teknikleri, soru analizleri, konu taramaları özellikle ön planda tutulmaktadır.

Hafta içi her gün 16.00 – 17.00 saatleri arasında uygulanan etütlerle herhangi bir kurs merkezine veya özel ders takviyesine gerek kalmadan öğrencilerimiz üniversite sınavlarına tek çatı altında hazırlanabilme imkanına sahip olmaktadır. Böylelikle öğrenci zamanını en etkin şekilde okulda kullanarak başka bir yere gitme gereği duymadan enerjisini sadece sınav hazırlığı için kullanmaktadır.

Her hafta düzenli olarak güncellenen öğrenciye özel ders çalışma programları uzman psikoloğumuz tarafından öğrenci, veli, öğretmen eşliğinde iş birliği yoluyla sürdürülmektedir. Bu sayede her bir öğrencinin kendisine ait daha etkin ve sistemli ilerleyen bir ders çalışma düzeni oluşmaktadır.

Kısa aralıklarla velilerimiz rehberlik hizmetleri ve okulumuzun psikoloğu görüşmeler yapmakta; o öğrencimizin evdeki, okuldaki ve sosyal hayatındaki gelişmeleri değerlendirerek başarılı bir plan programla öğrencilerimizin gelişimini takip etmekteyiz.

Her hafta periyodik olarak TYT ve AYT/YDT deneme sınavları yapılmakta ayrıca işlenmiş konularla ilgili yapılan tarama sınavlarıyla öğrencilerimizi desteklemekteyiz. Yapılan deneme sınavlarının ayrıntılı bir şekilde sonuçları analiz edilerek öğrencimiz, velimiz ve öğretmenlerimizle paylaşılmaktadır. Böylelikle defalarca yapılan deneme sınavlarıyla öğrencilerimizin sınav kaygısı ortadan kalkmaktadır.

Öğrencilerimiz tüm teknolojik materyallerin bulunduğu fen laboratuvarlarımızda deney ve gözlem yaparak derste öğrendikleri teorik bilgileri yaparak, yaşayarak pratiğe dönüştürme imkanına sahip olmaktadır

Okulumuz bünyesinde bulunan tüm hijyen kurallarına sahip yemekhanemizde zengin menüsüyle taze ve besleyici yiyeceklerden yapılan yemeklerimiz öğrencilerimiz tarafından beğenilerek tercih edilmektedir.

Mersin’in en güvenli servis imkanlarıyla öğrencilerimiz planlı bir şekilde organize edilip sağlıklı bir ulaşım imkanına sahip olmaktadır.

Faruk GÜLSÜN: Toplam öğrenci sayınızı öğrenebilir miyiz?

Bülent SOSA: Ana okulumuzda 50, İlkokulda 100, Ortaokulda 100 ve lisede 200 olmak üzere yaklaşık 450 öğrenciyle eğitim öğretim sürecini geçirmekteyiz.

Faruk GÜLSÜN: Öğrencilerinize yönelik sosyal faaliyetleriniz nelerdir?

Bülent SOSA: Profesyonel öğretmenlerimiz eşliğinde müzik, dans, satranç, drama, resim gibi derslerimiz sayesinde öğrencilerimiz sanata dair birçok etkinliği deneyimleme ve yeteneğine göre istediği alanda ilerleme imkanını sağlayabilmektedir.

Voleybol ve basketbol başta olmak üzere ilgili tüm faaliyetleri açık ve kapalı alanlarımızda gerçekleştirmekte olup il ve bölge bazında önemli başarılar kazanmış olmanın haklı gururuyla her yıl yeni sporcuları hayata kazandırmaktayız.

Eğitim ve öğretim yılı içerisinde il ve il dışına yaptığımız kültür ve doğa gezileri ile öğrencilerimizi görerek, yaşayarak birçok bilgiyi keşfedip yaşadıkları bu zengin mirasa sahip ülkemizi daha yakından tanıma imkanına sahip olmalarını sağlama imkanını sunmaktayız

Faruk GÜLSÜN: Yeni dönem için öğrencilere mesajınız nelerdir?

Bülent SOSA: Ülkesini seven, tarihini bilen, bayrağına saygı duyan, Atatürk’ü tam olarak anlayan sorumluk sahibi birer birey olarak yaşamalarının öncelikli hedefleri olduğunu bilmelerini isteriz. Ailelerine, öğretmenlerine, yaşadıkları topraklara ve kendilerine karşı sorumlulukları olduğunu ve bu bilinçle başarı yolunda ilerleyebileceklerini özellikle benimsemelerini isteriz.

Aydınlık yarınlarımızın tek sahibi olan tüm öğrencilerimizin yeni eğitim öğretim yılını yürekten kutluyoruz.

AKDENİZ BELEDİYESİ’NİN EĞİTİM DESTEĞİNDE İLK TAKSİT HESAPLARA YATIRILIYOR AKDENİZ BELEDİYESİ’NİN EĞİTİM DESTEĞİNDE İLK TAKSİT HESAPLARA YATIRILIYOR

“ÖĞRENCİLERİMİZ ÇİFT DİPLOMA HAKKINA SAHİP OLACAKLAR”

Faruk GÜLSÜN: Veliler neden sizin okulunuzu seçmeli?

Bülent SOSA: Her öğrencinin psikolojik, fizyolojik ve ruhsal olarak kendini tanımasına, anlamasına yeteneklerini keşfetmesine imkan sağlayan, Türkiye’de ilk kez uygulanacak olan Kültür Gen projesiyle öğrencilerimizin her yönüyle başarıya ve hayata hazırlanmasını sağlamak bizi tercih etmeleri için en önemli seçeneklerden biridir.

Yurtdışında liseden mezun olmuş bir öğrencinin haklarına sahip olmasını sağlayan çift diploma alarak mezun olma ayrıcalığına erişmek de çok önemli bir tercih etme sebebidir. Yurtdışında yaklaşık olarak 200 üniversiteye başvurabilme hakkına sahip olan öğrencilerimiz için hayallerinin de yolu açılmaktadır.

Sınav hazırlığı ülkemiz için çok önemli bir ayrıntı olduğundan bu durumla ilgili de öğrencilerimizin işi oldukça kolaylaştırılmaktadır Sınav hazırlığı kurslarına da aktif bir şekilde yıllarca görev yapmış tecrübeli ve alanında donanımlı öğretmenlerimiz en kolay ve kısa yoldan konularını öğretip en doğru test çözme teknikleriyle öğrencilerimize çok iyi birer rehber olmaktadır. Öğrencinin alanda uzman öğretmenlerle emin ellerde sınava hazırlanması bizi tercih etmelerinin en önemli sebeplerinden biridir.