Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı ‘Üniversiteye Giriş Tercih Danışmanlığı’ desteğinden son olarak 20 yaşındaki Hüseyin Cemal Miri yararlandı. Hastanede yattığı için üniversite tercihi yapamayan Miri, tercihlerin son günü Büyükşehir’e başvurdu. Öğrencilere her konuda destek olan Büyükşehir, bu kez de Hüseyin Cemal Miri’nin hayaline bir adım daha yaklaşmasına yardımcı oldu.

Hastanede yattığı için üniversite tercihi yapamayacaktı

Kocaeli’den Ankara’ya, ardından da Gülnar’a taşınan Miri, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle 10 gündür Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yattığını söyledi. Belindeki iki disk arasındaki sıvıda kararma olduğunu, bu kararmada oluşan fıtığın da sinirlerine baskı yaptığını belirten Miri, eklem kaslarının da tahriş olduğunu söyledi. Yakın zamanda ameliyata alındığını sözlerine ekleyen Miri, bu sebeple üniversite tercihlerini yapamadığını kaydetti.

Miri, tercihlerin son günü Büyükşehir’e başvurdu

Tercihlerin son gününde MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nin iletişim hattını arayan Miri, Büyükşehir’den yardım istedi. 2-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında Kongre ve Sergi Sarayı’nda ücretsiz ‘Üniversiteye Giriş Tercih Danışmanlığı’ hizmeti veren MERCİ, tercihlerin son günü ve son dakikalarında Hüseyin Cemal Miri’ye destek verdi. Zabıta personeli tarafından kaldığı hastaneden alınıp danışmanlık hizmetinin verildiği merkeze getirilen Miri’ye, Büyükşehir’in rehber öğretmeni Canan Serin yardımcı oldu.

“İlk önce tanıştık, sağlığından da güzel haberler aldık”

MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nde görevli rehber öğretmen Canan Serin, 18 gündür öğrencilere hizmet verdiklerini belirterek, “Bugün de son günümüz. Bir telefon geldi. Öğrencimiz hastanede olduğunu, tercihler için yardımcı olmamızı istedi. Bizler de hemen iletişime girdik. Zabıtalardan yardım aldık ve öğrencimizi yanımıza getirdiler. İlk önce tanıştık, sağlığından da güzel haberler aldık. Umarım daha güzel haberlerini de alırız. Tercih konusunda, üniversiteler hakkında, bölümler hakkında bizden bilgi istedi. Detaylı olarak, sıralamasıyla birlikte gelebilecek üniversite ve bölümlere baktık. Geleceğine ve ilgi alanına yönelik hangi bölümler gelebiliyor bunları detaylı olarak inceledik” dedi.

“Burada güzel tercihlerde bulunacağıma inanıyorum”

TOROS ÜNİVERSİTESİ’NDE “KENT TASARIMI VE ZİHİNSEL SAĞLIK” TEMALI PSİKOLOJİ GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ TOROS ÜNİVERSİTESİ’NDE “KENT TASARIMI VE ZİHİNSEL SAĞLIK” TEMALI PSİKOLOJİ GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ

Ankara’da yazılım veya bilgisayar mühendisliği kazanmak istediğini belirten Hüseyin Cemal Miri ise rahatsızlığı nedeniyle tercihlere pek odaklanamadığını belirterek, “Sağ olsunlar MERCİ Danışmanlık beni buraya kadar getirdi. Burada da güzel tercihlerde bulunacağıma inanıyorum. Umarım başarılı olurum. Bu hizmet başarılı bir hizmet. Öğrencilere yardım etme konusunda bir çaba sarf ediyor, başarı gösteriyor. Bir amacı ve azmi var. Vahap Başkan da öğrencilere ve ebeveynlerine büyük bir umut sağlamakta” diye konuştu.