Çin’in Wuhan eyaletinden çıkarak tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü; eğitim, çalışma, sosyal hayat gibi yaşantımızın en temel devamlılıklarını kısıtladı. Buna rağmen biz Nokta Eğitim Kurumları olarak eğitim faaliyetlerimize hiç ara vermeden devam ederek 2019-2020 eğitim sezonunu müthiş bir başarıyla tamamladık. Yalnızca Mersin/Toroslar bölgesinde değil, çevre bölgelerde de büyük takdir ve destek gören eğitim çabamız sayesinde bugün kurumumuz bünyesindeki tüm öğrenciler hiçbir aksaklık yaşamadan dönemlerini başarıyla tamamlamış durumda. Tüm bu çaba ve çalışmalar neticesinde sınava giren öğrencilerimiz çok ciddi başarılar elde etmiş, hayallerine uzanan yolun ilk hedefini rahatlıkla geçmişlerdir. Henüz yalnızca cevap anahtarlarının açıklandığı sınavda, kurumumuz bünyesinde eğitime ara vermeyen öğrencilerimiz çok başarılı netler çıkarmış durumdalar.

BİLSEM’Lİ ÇOCUKLARIN AİLELERİNDEN TAM NOT BİLSEM’Lİ ÇOCUKLARIN AİLELERİNDEN TAM NOT

Peki Biz Neler Yaptık?

  • İlk olarak her sınıfımız için birer whatsapp grubu kurarak 7/24 iletişim kurabile olanağı oluşturduk. Bu gruplar bünyesinde yer alan öğrencilerimize danışmanlık yapmaları için birbirinden tecrübeli ve donanımlı öğretmenlerimizi görevlendirdik. Bu sayede tüm öğrencilerimiz hem sınavla ilgili akıllarına takılan soru işaretlerine cevap alabilirken aynı zamanda yapamadıkları tüm soruları gruplarında yer alan uzman öğretmenlerine ileterek soru çeşitleri üzerinde tam hakimiyet sağladılar.
  • Örgün eğitime verilen ara dolayısıyla kurumumuz bünyesindeki sınıflarda verilen eğitimler duraklamış olsa da bizler bu eğitim sürecini hiç kesintiye uğratmadan sanal ortamlara taşımayı başardık. Ders programlarımızın tamamını dijital mecralara aktararak Skype uygulaması üzerinden öğretmenlerimizin azmi ve çabaları sonucu canlı ders anlatımları yaptık. Bu sayede öğrencilerimiz hem canlı ders işleme şansı bulurken hem de anlamadıkları kısımlarda soru sorabilme şansı buldular.
  • Skype üzerindeki dersleri kaçıran öğrencilerimiz için Youtube kanalımıza ders kayıtları yükleyerek konulardan geri kalmamalarını sağladık. Böylece hiçbir öğrencimiz hiçbir konuyu ıskalamadan hazırlanmaya devam etti.
  • Öğrencilerimizle birebir görüşebilmek adına telefon ve internet bazlı öğrenci koçluğu sistemi kurarak öğretmenleri ile 7/24 iletişim kurma fırsatı buldular. Bu sayede hem dersler hem de sınav süreci hakkındaki sorularına rahatlıkla yanıt bulabilirken aynı zamanda gelecek planlamalarına da bu sayede devam edebildiler.
  • Sınava hazırlık sürecinin yalnızca derslerden geçmediğini bildiğimiz için öğrencilerimizle birlikte online moral ve motivasyon çalışmaları yaptık. Bu çalışmaları dijital platformlar üzerinde yeri geldiğinde birlikte oyun oynayarak yeri geldiğinde ise çeşitli uygulamalar ile eğlenerek maksimum moral kapasitesi ile gerçekleştirdik. Böylelikle derslerden bunalan bir öğrencimiz olduğu anda kendisini eğlendirebilmek ve motivasyonunu yeniden sağlamak adına çok verimli çalışmalarda bulunduk.
  • Pandemi süreci boyunca tamı tamına 28 adet deneme sınavı uygulayarak hem eğitim kalitemizi hem de öğrencilerimizin durumunu kontrol etmiş bulunduk. Deneme sınavlarımız sayesinde hem öğrencilerimizin eksik noktalarını tespit ederek gerekli ders takviyelerini yaptık hem de online eğitim sistemimizin ne derece verimli olduğunu gözlemleyebilme fırsatı bulduk.

Her İşin Başı Sağlık

Eğitim faaliyetlerinin başlaması dolayısıyla kurumumuz bünyesinde tüm sağlık ve temizlik önlemleri kusursuz şekilde alınmıştır. Kuruma giriş çıkış çıkışlarda maske zorunluluğu gözetilirken aynı zamanda vücut ısısı ölçümleri de yapılmaktadır. Bunun yanı sıra koridor ve sınıflar dahil tüm alanlarımızda dezenfektan bulundurarak temizlik hususuna önem veriyoruz. Kurumumuz periyodik olarak dezenfekte edilmekte ve temizlik işlemleri eskisinden bile daha iyi durumda yapılmaktadır. Oturma düzenimizi de sosyal mesafe kuralları dahilinde “tekli-çapraz” oturma modeli olarak uyguladık yani çocuklarımız sıralarda tek başlarına oturmakta ve dizilim çapraz hizada olmaktadır. Böylece kurumumuz içerisindeki tedbirler üst düzeydedir.

Eğitimde Son Nokta Biz

Pandemi sürecinin başından bu yana eğitim hizmetleri aksaklığa uğrarken milyonlarca öğrencinin mağduriyet ve bin bir zorlukla bu süreci atlattığına üzülerek şahit olduk. Online sistemler üzerindeki sorunlar veya yetersiz ilgi düzeyleri dolayısıyla birçok öğrenci ne yazık ki sınava dilediği gibi hazırlanamadı. Nokta Eğitim Kurumları bünyesindeki hiçbir öğrenci bu ve benzeri sorunlar yaşamazken tam aksine tüm öğrencilerimiz çok verimli bir hazırlanma sürecinden geçtikten sonra sınavlarını başarılı ile tamamladılar.

Mersin’in dört bir yanından aldığımız takdir ve teşekkürleri boşa çıkarmayacak ve gelecekte de eğitim kalitesini aynen koruyacak olan kurumumuz, her türlü olası probleme karşın alternatif planlar üretmeye ve öğrencilerini mağduriyetten korumaya devam edecektir. Geleceğimizin sahipleri olan öğrencilerimize birer fener olmaya devam ederek hem bireysel yarınlarını hem de ülkemizin ve milletimizin yarınlarını inşa etmelerine destek olmaya devam edeceğiz.