SAKIP SABANCI ULUSLARARASI ARAŞTIRMA ÖDÜLLERİ VE 20’NCİ YIL ANMA TÖRENİ 30 NİSAN’DA GERÇEKLEŞECEK SAKIP SABANCI ULUSLARARASI ARAŞTIRMA ÖDÜLLERİ VE 20’NCİ YIL ANMA TÖRENİ 30 NİSAN’DA GERÇEKLEŞECEK

Etkinlik, ilk olarak Gazeteci Haldun Okdemir’in koleksiyonunda yer alan Atatürk fotoğraflarından oluşan serginin gezilmesiyle başladı. Akdeniz Kültür Merkezi içerisindeki sergi salonunda gerçekleşen sergi oldukça ilgi görürken, ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı.

Sergi sonrasında başlayan konser öncesinde Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu’nun birlikte seslendirdiği İstiklal Marşı okundu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Ardından konsere geçildi. Konserde Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Orkestrası, Orta-Lise Korosu, Bale Anasanat Dalı ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu tarafından; Biz Atatürk’ün Gençleriyiz, Gençlik Marşı, Bülbülüm Altın Kafeste, Sabahın Seherinde, Drama Köprüsü, Hoş Gelişler Ola, Çalın Davulları, Bozkırın Sesi, Türkiye Senfonik Poem no:8, Manastırın Ortasında, Ah Bir Ataş Ver, Fikrimin İnce Gülü, Vals “Kelebek”, Harmandalı, Onuncu Yıl Marşı ve 100. Marşı eserleri seslendirildi.

İzleyenlerden büyük beğeni alan ve ayakta alkışlanan konser sonrasında, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar tarafından Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Albay Zafer Çelik, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Toğroul Ganioğlu, Orkestra Şefi Öğr. Gör. Münif Akalın ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu Şefi Bnd. Tğm. Rafet Özdemir’e çiçek ve teşekkür belgesi takdiminde bulundu.

Cumhuriyetin 100. Yılı Konseri, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.