Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilen programa Mersinli türkü severler yoğun ilgi gösterdi.

Repertuarından sunum metinlerine, görsellerden dekor ve kostüm tasarımına, sahne düzenlemesinden afiş tasarımına kadar her ayrıntıyı titizlikle hazırlayarak, programın Genel Sanat Yönetmenliğini yapan Ece Öngeç, sahneye koyduğu ilk projesinin beğenilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Projenin çıkış hikayesini de aktaran Ece Öngeç, telefonun küçük ekranında verilen mutluluk pozları kadar mutlu olunan çağımız dünyasına bir gönderme yapmak üzere yola koyulduğunu dile getirdi.

SİLİFKE’DE ÇAĞLA FESTİVALİ COŞKUSU SİLİFKE’DE ÇAĞLA FESTİVALİ COŞKUSU

Mutluluk ölçeği olarak sosyal medya paylaşımlarının öne çıktığı günümüzde, insanın düşünmeden edemediğin altını çizen Öngeç, şöyle konuştu: “Günümüzde ilişkiler neden pamuk ipliğine bağlı? Aşklar neden saman alevi gibi yanıp yok oluyor? Boşanmalar neden bu kadar arttı? Eşler, neden birbirini bu kadar hırpalayıp, öldürecek noktaya vardı? İşte akla gelen tüm bu sorular, kalpli kutlama mesajlarının gölgesinde kalıyor. Oysa… kırlardan toplanmış papatyalar, iki gönül bir olunca, seyran olan samanlıklar vardı. Üstelik aşkın ömrü; insanların ömrü, insanlığın ömrü kadardı. İçi yanan kalplere türküler yaktıran sevdalar vardı diyerek; eski sevdaların hikayeleri ve türküleriyle izleyenlerin yüreklerine dokunmak istedim.”

Gazetecilik, metin yazarlığı, grafik tasarım, halk dansları ve türkülerle dolu birikimini ortaya koyduğu ilk projesinde, kendisine inanıp güvenerek yol arkadaşlığı yapan sanatçılara da teşekkür eden Öngeç, “Sunumda Sait Mercan, vokalde Yetiş Tatlıdil Eroğlu, kaval ve vokalde Engin Deniz, kabak kemane ve meyde Süleyman Çatal, bağlama ve vokalde Ozan Açıkalın, gitar ve vokalde Özdaş Eroğlu, klavyede İsmail Güler, perküsyonda Buğrahan Öztürk, halk danslarında Ferhat CEYLAN ve Gökçe Özsezeroğlu, rejide Tüzin Demircan ile çok başarılı bir iş çıkardık.” diye konuştu.

Bu projeyi ilk götürdüğü ve sunduğu anda kendisine inanarak destek veren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e teşekkürlerini ileten Öngeç, “Ama en büyük teşekkürüm; bizleri yalnız bırakmayan, güzel enerjileri ve alkışlarıyla motivasyonumuzu artıran türkü dostlarına. Sizden aldığım güçle yeni projelerin hazırlıklarına daha şevkle başlayacağım” dedi.

Dinleyicilerin yüreklerine işleyen türkülerin hep bir ağızdan söylendiği program, seyirciler tarafından dakikalarca alkışlandı.