Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin Gençlik Eğitim ve Kültür Vakfı (MEGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nihat Yılmaz ve vakıf üyeleri ile kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi. Etkinliğe Camişerif Mahalle Muhtarı Derin Günüç de katıldı. Başkan Gültak ziyarette yaptığı konuşmasına, “Seçim zamanında ‘Asfalt, kaldırım, yol yapmaya gelmiyoruz.  Akdeniz’de bir insanlık dramı var. Bu dramı çözmeye geliyoruz’ demiştim” sözlerini hatırlatarak başladı.

“Yıllar geçer; aynı şeyleri konuşuruz”

BAŞKAN YILDIZ; MAHALLE MUHTARLARIYLA BULUŞTU BAŞKAN YILDIZ; MAHALLE MUHTARLARIYLA BULUŞTU

Başkan Mustafa Gültak, “En az yeşil alanın olduğu bir ilçeden bahsediyoruz. Yıllarca ihmal edilmiş. Biz bunları kentsel ve yerinde dönüşümlerle düzeltiyoruz. Mersin’in bir yerlisi olarak tek çözüm kentsel ve yerinde dönüşümdür. Bu olmadığı sürece bir kuşak daha geçer ve yine aynı şeyleri konuşuruz” ifadelerini kullandı.

“Bugüne kadar ne yapıldı? Hiçbir şey!”

Başkan Gültak; “Camişerif Mahallesi benim kütüğümün olduğu yer. Şehrin en eski mahallesidir. Orada o kadar tarihi dokular var ki bunların gün yüzüne çıkartılması gerekir. Nasıl çıkacak? Kentsel dönüşümle. Bakınız; Çay Mahallesinde TOKİ’nin 415 konutluk projesi tamamlandı. Herkes ‘Mersin’in girişi çok çirkin’ diyor ama bugüne kadar ne yapıldı? Hiçbir şey. Yavaş yavaş oralardan başlayarak dönüşümü gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Barış Mahallesinde de kentsel dönüşüme başladık ve yılbaşında da temel atmayı planlıyoruz” diye konuştu.

“Turgutreis’te de kentsel dönüşüm için adım atılacak”

Turgutreis Mahallesinde de yılbaşından sonra kentsel dönüşüm için adım atılacağına vurgu yapan Başkan Mustafa Gültak; “Akdeniz’de yeni caddeler yeni sokaklar hayata geçecek. Herkes kentsel dönüşümden bahsedebilir ama kimse bir şey yapmaz. Çünkü çok riskli bir iş. Size makamınızı ve koltuğunuzu kaybettirebilir. Vatandaşla karşı karşıya gelebilirsiniz. Biz Mersin’i çok güzel bir kent haline getirmek istiyorsak kentsel dönüşüm şarttır” dedi.

“Şehrin hafızası çok önemli”

Şehrin hafızasının önemine de dikkat çeken Başkan Gültak; “140 dönümlük Mersin Millet Bahçesi’ni şehrimize kazandırdık. Kışlanın olduğu alan alındı; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçti. Orası da Millet Bahçesi’ne entegre edilirse çok daha iyi olacak. Şehrin hafızası çok önemli. Sadece insanlara değil tarihimize de sahip çıkmamız gerekiyor. İz Bırakanlar Müzesi’ni de yakında açacağız. Orada 7 odalı bir tarihi evi tadil ettik. Mersin’den kimler gelip geçmiş, herkesi görebilirsiniz. Bir odayı da Mersin İdman Yurdu’na ayırdık. Fotoğraflarını dijital arşive aktararak koruma altına aldık” şeklinde konuştu.

“Gençlerimiz için canhıraş çalışıyoruz”

Konu gençler olunca canhıraş çalıştıklarını söyleyen Başkan Gültak; “Gökdelenin 29. katını kiraladık. Orada 200 gencimiz üniversite sınavlarına hazırlanıyor. Kapasitesi 350 kişilik. Eski Tıp Fakültesi Acil binasını tadil ettik. Çukurova Kalkınma Ajansı, üniversite ve belediyemiz iş birliği ile eğitim merkezi haline getiriyoruz ve yakında burası da açılacak. Gençlerimiz için planladıklarımız bunlarla da sınırlı değil. Limanlardaki vinçleri kullanacak kişiler için Türkiye’de ilk eğitim merkezini biz açıyoruz ve simülatör de gelecek. Her dönemde 80 kişi sertifika alacak ve hemen limanda çalışmaya başlamış olacak. Böylelikle gençlerimizi de meslek sahibi yapmış olacağız” diye konuştu.

MEGEV Yönetimi İz Bırakanlar Müzesi’ni gezdi

Konuşmasının ardından Başkan Mustafa Gültak’a MEGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nihat Yılmaz tarafından bir plaket takdim edildi. Gültak; “Bu kentin çocukları için çalışan Nihat Başkan ile daha önce de görüştük ve ne gerekiyorsa belediye olarak yapmaya hazır olduğumuzu ifade ettik” diyerek anı defterine duygu ve düşüncelerini de yazdı. Etkinlik sonrası Başkan Mustafa Gültak, MEGEV Yönetimi ile İz Bırakanlar Müzesi’ni gezdi.

Editör: TE Bilisim