Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Mersin 1 No’lu Şube Başkanı Metin Ercan, sendikaya yeni katılan üyelerle büyümeye devam ettiklerini ve şu an yetkiyi elinde bulunduran sendika için yolun sonunun göründüğünü kaydetti.

HAYALİNE, AKDENİZ BELEDİYESİ’NİN KURSLARIYLA ULAŞMAYA ÇALIŞIYOR HAYALİNE, AKDENİZ BELEDİYESİ’NİN KURSLARIYLA ULAŞMAYA ÇALIŞIYOR

Türk Eğitim-Sen olarak geçen yıla göre üye sayısını 450 civarında arttırdıklarını vurgulayan Ercan, Bozyazı, Aydıncık, Silifke ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yetkili sendika olduklarını bildirdi.

Kamu çalışanlarının haklarını koruma yönünde mücadeleye durmadan devam edeceklerinin altını çizen Ercan: “2014 yılında yapılan idareci atama yönetmeliğinde ki değişiklikle birlikte hormonlu bir şekilde büyümeye başlayan o günden sonra her yıl üye sayısını arttırarak büyüyen malum sendika için 15 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla yapılan yetkili Sendika belirleme mutabakatında ortaya çıkan sayısal değerler onlar için yolun sonunun göründüğünü ortaya çıkarmıştır. Bu yıl yapılan mutabakatta malum sendika geçen yıla göre 612 kişi eksilerek dönemi kapatmıştır. Türk Eğitim-Sen ise geçen yıla göre sayısını 450 kişi civarında arttırarak yoluna devam etmiştir.  Beslendikleri kaynaklar yavaş yavaş kurumaya başlamış artık bu işin geri dönüşü olmayacağı gün gibi ortaya çıkmıştır. Bu sene Bozyazı, Aydıncık, Silifke ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yetkiyi geri aldık. Mücadelemize ilkeli onurlu bir şekilde, hak ettiğini talep eden, tüm eğitim çalışanlarını kucaklayan bir anlayışla devam edeceğiz” dedi.

Türk Eğitim-Sen’in Mersin’de 6 bin 500 yüz üye ile büyümeye devam ettiğini de sözlerine ekleyen Başkan Ercan: “Mersin’de Türk Eğitim-Sen olarak 6 bin 500 üyemizle büyümeye devam ediyoruz. Allah büyümemizi daim eylesin.  Başarının gerçek sahipleri işyeri temsilcilerimizden şube yöneticilerimize kadar Türk Eğitim Sen'in haklı ve şerefli mücadelesine omuz veren, emek harcayan Gönül Erlerimiz Rabbim her birinizden ayrı ayrı razı olsun. Sizlerle omuz omuza yürek yüreğe yol arkadaşlığı yapmaktan şeref duyuyorum. Var olsun Türk Eğitim-Sen, var olsun haklı mücadelemiz” şeklinde konuştu.