Uzun yıllar futbol kulüpleri yöneticiliği yapan Spor Hukuku Uzmanı Avukat Murat Altındere olayla ilgili değerlendirme yaptı. Hiçbir şart ve sebebin böyle bir saldırıyı meşrulaştıramayacağını belirten Altındere, toplumun her kesimince amasız ve fakatsız bu saldırının lanetlenmesi ve gerekli yaptırımların uygulanması gerektiğini belirtti. Altındere ayrıca hukuki sürecin olağan bir şekilde tutuklama kararıyla sonuçlanmasının beklenen ve hukuka uygun bir durum olduğunu sözlerine ekledi.

ERCİYES CUP'IN ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU ERCİYES CUP'IN ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU

“HAKEM KAMU GÖREVLİSİ SIFATI OLMASI NEDENİYLE CEZANIN ARTIRILMASI YÖNÜNDE AĞIRLAŞTIRICI HALLER UYGULANACAKTIR”

Bundan sonra hukuki sürecin nasıl ilerleyeceği noktasına da değinen Av. Altındere, “Söz konusu saldırı hem 6222 sayılı Sporda Şiddet Ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un 17/1. maddesi hem de Türk Ceza Kanununun 86. Ve 87. Maddeleri kapsamında soruşturma yürütülecektir. İlgili maddelere göre Türk Ceza Kanunu 86. maddesi Kasten Yaralama suçuna ilişkin olup 87. Maddesi de nitelikli hallerine ilişkindir. Yaşanan saldırı olayında Hakem Meler nitelikli bir şekilde ağır yaralanmış olup ayrıca kamu görevlisi sıfatı olması nedeniyle de verilecek cezanın artırılması yönünde ağırlaştırıcı haller uygulanacaktır. Ayrıca yine 6222 Sporda Şiddet Ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un 17/1. Maddesinde de ceza artırımı bulunmaktadır” dedi.

“ÜLKEMİZİN İMAJI BU SALDIRILAR SEBEBİYLE ZEDENLENDİ”

Tutuklamanın geçici bir tedbir olduğunu sözlerine ekleyen Altındere, kamuoyunda infial yaratan bu olay sebebiyle tutukla kararının hukuka uygun olduğunu söyledi. Altındere, “Umarım bu şekilde saldırılar devam etmez, ülkemizin imajı bu saldırılar sebebiyle zedenlendi, bu saldırılar tarafsız olma yükümlülüğü bulunan hakemler üzerinde de baskı oluşturur, barış ve kardeşlik temelli olan futbola şiddet ve kan bulaşması kabul edilemez bir şey bu tarz fiillere bundan sonra hiç kimsenin başvurmamalı” diyerek sözlerini noktaladı.