Yine aynı konu, çözüm üretilemeyen, her seferinde rafa kaldırılan ve maalesef ki o tozlu raflardan da bir türlü indirilemeyen bir konu.

İş barışı, işçi memur kargaşası. Dinmek bilmeyen, bir türlü merhem olunamayan bir konu.

Zor desen zor değil, ek bütçe desen o da yok! Eeee peki neden çözümlenmez?

Üniversiteli işçiler meselesi. Üniversite bitiren işçilerin statü değişikliği talebi. Defalarca yazdık, seslerini duyurmaya çalıştık. Kendileri de büyük bir çaba içerisinde… Ama sonuç sıfıra sıfır, elde var kocaman bir sıfır!

Ne istiyorlar?

Tayin hakkı olmasını, görevde yükselmeyi, yıllarca dirsek çürüterek aldıkları diplomalarına uygun mesleklerde çalışmayı, eşlerinin farklı şehirlerde çalışmaları nedeniyle aile bütünlüklerini korumayı… Hem de bunları maaşlarının düşeceğini, her yıl aldıkları ikramiyeleri hiçe sayarak istiyorlar…

Üniversite mezunu işçiler… Kimisi 4 yıllık fakülte mezunu, kimisi 2 yıllık ön lisans mezunu, kimisi doktora yapmış kimisi de yüksek lisans… Kendinizi Onların yerine bir kez koyarak empati yapmaya çalışın. Yıllarca oku, mücadele et, zorluklara göğüs ger, sınav stresi yaşa mezun ol ve al eline diplomanı… Buraya kadar her şey normal… Normal olmayan konu bundan sonra başlıyor… Mimar olan bir üniversite mezunu işçi çaycılık yapıyor. Mühendis olan bir üniversite mezunu işçi temizlik görevlisi. Ama aynı okuldan mezun olan ve memur olmuş arkadaşı aldığı diplomaya uygun bir işte çalıştırılıyor. Görevde de yükseliyor, tayin de istiyor… Kıyaslamayı siz yapın empati ile…

Evet işe girerken belki kabullendiler veya durumun böyle olacağını bilmeden kabul ettiler ama anayasa var. Anayasa’nın eşitlik ilkesi var. İş barışı hakkı var… Var da var ama sonuç maalesef ki yok!

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm devlet büyüklerine seslerini duyurmaya çalışan üniversiteli işçilerin sorununa bir eğilin… Onları dinleyin… Ne istediklerine kulak verin…

Ha bu arada atlamayalım… Üniversiteli İşçiler yeni bir kadro istemiyor, tek istedikleri statü değişikliği… Zaten gerekli statü değişikliği çalışmasına ilişkin kendilerine verilen sözlerde var. Kamu personeli ile yapılan Toplu Sözleşmelerde bu konu madde olarak eklendi. Hem de 2015 yılında… Ve Resmi Gazete’de de yayımlandı…. Peki neden verilen sözler tutulmuyor. Bu konudaki çalışmalar ne aşamada. Bir açıklama yapın da bu arkadaşlarımız sonuç hakkında bilgi sahibi olsun. Ve öyle bir açıklama yapın ki arkadaşlarımızın yüreğine su serpilsin ve 2021 yılına yeni statüleri ile başlasınlar…

Sorun çözüme kavuşana kadar bizler bu arkadaşlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz. Üzerimize düşen ne varsa yapacağız….

Kısa sürede çözüm bulunması ümidiyle…