Çilek Mahallesi'nde kapsamlı çalışma Çilek Mahallesi'nde kapsamlı çalışma

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Gazeteciler Cemiyeti tarafından Basın Evinde ilkinin düzenlediği “Cemiyet Söyleşisi” programına konuk oldu.

Gazeteci Şevket Coşkun ve Nazmi Akdağ, Başkan Tarhan’a ilerleyen günlerdeki projelerini ve belediye ile ilgili çalışmalarının hangi süreçte olduğunu sordu.

Başkan Tarhan “Kentin dokusuyla, belediye başkanının dokusunun tutması lazım. Meclis üyelerimle, ekibimle, ittifakı tabanda sağlamış bir belediye başkanıyım. Hangi partiden olursa olsun vatandaşlarımızın belediyemize ve başkanına olan güvenini sağladık.Bizler için tabii ki kolay olmadı. Türkiye’nin özlediği tablotam da bu.Halkın taleplerini göz ardı etmiyoruz, belediye olarak yılbaşına kadar yapacağımız tüm projelerimiz bellidir.” dedi.Başkan Tarhan sözlerine şöyle devam etti; “İmar konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmeliyiz, belediyelerin bu konularda çalışması gerekiyor, ev alırken imar parselinin olup olmadığına bakılması lazım. 2020 yılında Türkiye’de en çok konut satışının olduğu yerMezitliyani 1. sıradayız, 2. sırada Bodrum, 3. sırada Edremit var. Konut satışında bu kadar iyi bir yerden bahsediyoruz, daha da hareketlenecek.Belediye olarak 7 yılda buraya geldik.Bu işi ve önemini biliyoruz” dedi.

Yeni döneminde çocuklara yönelik çalışmalara ağırlık vereceğini dile getiren Başkan Tarhan konuşmalarına şöyle devam etti; “Göreve geldiğimiz ilk yılımızda kadınlara yönelik çalışmalarımız ile Türkiye’ye ve dünyaya adımızı duyurduk. Kadın Üretici Pazarı projemiz ülkemizin her bölgesinde uygulanmaya başladı. Üretici Pazarı bizim gurur projelerimiz arasında yer aldı. 2. dönemimizde ise; çocuklara yönelik çalışmalarımızla yine ön planda olacağız. Daha önce hayırsever bir vatandaşımız tarafından yapılan ‘Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evimiz’ Türkiye’nin en iyi anaokulları arasında. Önümüzdeki süreçte hayata geçireceğimiz ve yine hayırsever vatandaşlarımız tarafından yapılacak olan 2 anaokulumuzu da Mezitli'mize kazandıracağız. Öte yandan çeşitli etkinliklerle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza yönelik çalışmalarımızla ön planda olacağız. Mezitli’yi seviyoruz. İlçemize değer katmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.