Millet olarak en çok bayıldığımız konulardan biridir “Yargısız İnfaz”. O kadar çok seviyoruz ki, hayatta yaşanan bazı acı olaylar reyting kaygısıyla basının gündemine düşüyor. Böylelikle de suçlu suçsuz ayırımı yapmadan, iç dünyamızda mahkemeyi kuruyor ve kalemi kırıyoruz olayın kahramanına basının yönlendirdiği şekilde.
Basın neden seviyor böylesine haberleri, çünkü milletteki zaafı biliyor ve daha fazla reyting adına taşıyor manşetlere. Hele bir de konunun muhattabı bir kadınsa ve bu kadına bir haksızlık yapıldıysa ya da yapılmadıysa, değmeyin keyfe… Öyle ya karşı tarafı dinlemeye bile gerek yok çünkü taraflardan biri kadın. Vurun abalıya…
Bu satırları yazınca hemen kadın düşmanım olduğu düşünülmesin. Kadın haklarından, toplum eşitliğinden yana bir tavrım var. Kadına karşı şiddeti, uygunsuzluğu hiçbir zaman tasvip etmedim. Evimde de eşime yardım eden, yeri geldiğinde mutfağa giren ve hatta bu yazıyı kaleme alırken eşime ve kendime bir kahve yapıp ikram eden birisiyim.
Neyse konudan uzaklaşmayalım.
Geçenlerde yine basında bir konu gündeme geldi. Mersin’de bir iş adamının ayrıldığı eşinin mahrem görüntülerini whatsapp gruplarından yakın arkadaşlarına gönderdiğine dair bir iddia ortaya atıldı eski eş Nida Nur Yıldız tarafından. Hikaye güzel, basının da işine geldi. Basında yine sadece kadının feryadı yankılandı. Bunun üzerine iş adamı İbrahim Burak Etiler’e yönelik sosyal medyada linç girişimleri, hakaretler ve daha neler neler söylendi. İşte tamda burada yine ortaya “Yargısız İnfaz” özelliğimiz çıktı. 
Dinlediğimiz kadarıyla yargıladık millet olarak. Tüm bu gelişmeler sonrasında İş adamı Etiler çıktı ve bir basın açıklaması yaptı. Olayın eski eşinin kendisinden 4 milyon TL koparabilmek adına kurulan bir kumpastan ibaret olduğunu söyledi. Peki basında bu haber duyuldu mu? Yok… Neden çünkü reyting yapmayacağı düşünüldü… Kadın mağdur her zaman daha eftaldir. 
Tamam olayı bende tasvip etmiyorum anlatıldığı gibi cereyan ettiyse ama adalet önünde kimse ispat edilene kadar suçlu değildir. Ama toplum önünde ilk ortaya çıkan daime haklıdır.
Seviyoruz vesselam sosyal medyadan atıp tutmayı, peki ya bir gün aynı olay sizin başınıza gelse ve bu şekilde hakaretlere maruz kalsanız ne düşünürsünüz? Hiç hoşunuza gider mi?
Peki olaya bir de şu açıdan bakalım. İş adamı Etiler, yaptığı açıklamada olayın savcılığa intikal etmesi ve ardından da arabulucuya sevk edilmesi üzerine eski eşinin kendisinden 4 milyon TL. para talep ettiğini iddia etti. Peki bir insanın mahrem görüntülerinin paylaşıldığı iddiası üzerine para talep etmesi sizce doğru mu? Parayı alınca namus temizlenmiş mi oluyor, görüntüler ortadan mı kayboluyor. Kaldı ki Nida Nur Yıldız’ın boşanırken aldığı maddi ve manevi tazminatı yetersiz bulduğunu ve arkadaşları arasında “Çok ucuza gittik” şeklinde söylemi olduğuna dair bir iddiayı da attı ortaya İş adama Etiler.
Sözün özü “Yargısız İnfazı” sevdiğimiz doğrudur. Şimdi bu yazıyı okuyanlar da Nida Nur Yıldız’ı suçlu bulacak kanımca.
Ey ahali; anlamadan, dinlemeden konuşmayalım. Olayları enine boyuna okuyup öyle yorumlayalım. Herkesin bir şanı, şerefi ve gururu var.
Haydi sağlıcakla…