Daha dün gibi aklımızda ama üzerinden tam 3 yıl geçti. Ancak hala sızıntılar temizlenmeye çalışılıyor.

Yaklaşık 60 yıldır devletin her kademesine sızmış bir terör örgütünü silip temizlemek kolay değil ama devletimiz büyük bir kararlılıkla temizliğe devam ediyor.

15 Temmuz 2016 gecesi, kendilerine Yurtta Sulh Konseyi adını veren hainler bir kalkışma gösterisinde bulunmaya çalışmış ama Yüce Türk Milleti yüreğindeki vatan sevgisi ile gözlerini karartıp devletinin arkasında durmuş ve bu hainlere dur demişti.

Hainler hiç gözlerini kırpmadan; İstanbul ve Ankara semalarında alçak uçuşlar yapıp, tankları vatandaşların üzerine sürmüşlerdi. Bunun sonucunda 248 şehit verdik ve yaklaşık 2 bin 200 vatandaşımız da yaralandı.

Hani derler ya adını deliye …. çalıya diye işte Okyanus ötesinden bir türlü gelmek bilmeyen, korkak FETÖ terör örgütü ele başı da adını İslam’a …. Amerika’ya dayamış.

**********

Tüm şehitlerimiz kahraman ama o gecenin en önemli kahramanı Şehidimiz Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir. Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda o gece nöbetçiydi. Özel Kuvvetler Komutanı Zeki Aksakallı’dan aldığı emri uygulayarak, Komutanlığı ele geçirmek isteyen darbeci haini kafasından vurarak öldürdü. O da tıpkı Çanakkale’de savaşan Ataları gibi birazdan öleceğini bile bile gözünü kırpmadan şerefli bir Türk Askeri gibi emri uyguladı ve hainler tarafından vurularak şehadet şerbetini içti. O gece Özel Kuvvetler Komutanlığı ele geçirilse ne olurdu? İşte orda durmak lazım. Emin olun şu an ülke sıkıntılı bir dönemden geçerdi. Özel Kuvvetler bir nevi TSK’nın ve ülkemizin  sigortası, şanlı sancağı. Sancak düşerse zafer düşmanın olur. Ama Şehidimiz Halisdemir, sancağımızı yere düşürmedi. Arkasında gözü yaşlı evlatları, eşi, anası, babası ve kardeşlerinin kalacağını bile bile tıpkı tüm şehitlerimiz gibi bizim geleceğimiz, ülkemizin bekası ve milletimizin sonsuza dek yaşaması için canını feda etti. Allah rahmet eylesin.

**********

O gecenin bir kahramanı daha var. O da MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli. Hain kalkışmanın hemen ardından MHP Genel Merkezine geçerek tüm ışıkları yaktırdı ve hükümetin arkasında olduklarını bildirdi. Bu mesaj aslında çok açık bir şekilde darbecilere karşı bir meydan okuma ve savaşın Türk Milleti lehine zaferle sonuçlanacağının bir göstergesiydi. Bu mesajla birlikte devletin en üst kademesinde bir güven duygusu oluşmuş, darbecilerde de hesaplarının yanlış çıkacağının belirtilerini göstermeye başlamıştı. Vatan, millet aşkıyla dolu olan Sayın Bahçeli, darbelerin bu millete bir şey kazandırmayacağını biliyor, küllerinden yeniden doğmaya çalışan ülkenin yeni bir karanlık sayfa açmasını istemiyordu. Bu duruşuyla darbecilere en büyük dersi vermişti adeta.

**********

Gelelim Sayın Cumhurbaşkanımıza. O da bu hain kalkışmanın önlenmesinde baş mimarlardan birisi. Milletinden aldığı güçle darbecilere karşı dimdik ayakta durmuş ve durmaya da devam ediyor. Bu milletin içine sızmış hainlere fırsat vermeden temizliğe devam ediyor. O karanlık gecede verdiği mesajlarla adeta günün aydınlanmasını sağlamış ve Türk Milleti’nin iyi ve kötü günde ortaya çıkan dayanışma, vatan ve millet aşkını doruklara çıkarmıştı.

Daha önce de darbeler gören Yüce Türk Milleti bu kez darbecilere ders vermişti. Hain FETÖ terör örgütü baltayı taşa vurmuştu. Planları tutmamış ve karşısında dimdik ayakta duran, devletinin arkasında vatan sevdalısı bir milletle karşı karşıya kalmıştı. Öyle ya beklemiyorlardı Türk Milleti’nin; tankların, topların, uçaksavarların karşısında duracaklarını. Yahu bu Millet tüpü bile çakmakla kontrol ediyor, sizden mi KORKACAK. Hani son günlerde 15 Temmuz ile ilgili çıkan güzel bir reklam var. Ne diyor o reklamda: “Bu Milletin Milli Marşı KORKMA ile başlıyor.” Beyler bu millete siz korku salamazsınız. Bu Millet canını verir, toprağının bir karışını vermez. Türk Milleti’nin lügatında kaçmak diye bir şey yoktur, hele söz konusu Vatansa… Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ne demiş: “Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır!” Bu söz boşa söylenmedi beyler. Haydi öte gidin kendi çiftliğinizde oynayın, Türk Milleti’nin ayranını kabartmayın.

**********

Bu vesile ile başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, ay yıldızlı al bayrağımızın yerlere düşmemesi ve gelecekte güçlü bir Türkiye için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ailelerine ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabırlar temenni ediyor, gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Vatanımız için halen çarpışan kahraman Mehmetçiklerimize ve tüm güvenlik güçlerimizi de Allah’a emanet ediyorum.