MERSİN - Koronavirüs salgını sürecinde virüsün yayılmasına karşı önlemler çerçevesinde faaliyetine ara vererek spor hizmetini eğitmenleriyle ‘online’ şekilde sürdüren Erdemli Belediyesi Gençlik ve Spor Merkezi’nin, normalleşme sürecinin başlamasıyla hizmete tekrar açıldı. Yeni normaller kapsamında Sağlık Bakanlığınca belirtilen kıstaslara göre faaliyetine devam eden kadınlara tahsisli spor merkezi, evde kalınan süre boyunca sporu özleyen kadınların ilgi odağı haline geldi.

ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ AVRUPA LİGİNDE YARI FİNALDE ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ AVRUPA LİGİNDE YARI FİNALDE

İnsanlar Spor Yapmayı Özledi

Erdemli Belediyesi Gençlik ve Spor Merkezi, Erdemli’de yaşayan kadınların gözdesi durumunda. Birçok branşta spor yapabilmeye imkan tanıyan spor merkezi, koronavirüs salgınının yayılımına önlem amaçlı olarak bir süredir kapalıydı. Bu süreçte evde kal çağrılarına uyan ve sosyal izolasyon uygulayan vatandaşlarla online etkileşimle uzaktan spor yapmaya devam ettiklerini belirten ve salonda yapılan sporun özlenildiğine değinen spor merkezi eğitmenlerinden Ebrule Türer, spor merkezinin tekrar faaliyete başlamasıyla ilgi odağı haline geldiğini aktardı. Yaşanılan koronavirüs sürecinde kadınların sporu ve spor merkezini özlediğini dile getiren Türer,  spor merkezinin spor yapmayı özleyen kadınlar için Sağlık Bakanlığınca belirtilen kıstaslara uygun ve hijyenik koşullarda faaliyete devam ettiğini belirtti.

Hijyenik Bir Ortamda, Sağlık İçin Spor

Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kıstaslar çerçevesinde hizmete devam eden Gençlik ve Spor Merkezi, randevu usulüne göre çalışıyor. Spor Merkezinde sosyal mesafe kurallarına titizlikle dikkat edilirken, salon girişinde vatandaşların ateşi ölçülüyor, dezenfektan kullandırılıyor. Salon içerisinde spor yapan kadınlar arasında en az iki metre mesafe bulundurulurken, geniş imkanlara ve alana sahip spor merkezi branşlar için şeritlerle ayrılmış durumda. Randevu usulüne göre çalışan Spor Merkezi’nde havlu, minder gibi özel kullanımlık eşyalar spor yapan vatandaşlarca yanlarında getiriliyor. Hijyen koşullarında spor yaparak sağlığı korumanın önemine de değinen Eğitmen Türer şunları kaydetti: “Vücut direncinin arttırılması sadece tüketilen gıdalarla değil, sağlıklı bir şekilde yapılan sporla birlikte mümkündür. Erdemli Belediyesi, Gençlik ve Spor Merkezi ile Erdemli’de yaşayan kadınlara hijyenik bir ortamda sağlıklı bir şekilde spor yapma imkanı tanıyor. Spor yapmak isteyen kadınlar bize whatsapp hattımızdan ulaşarak randevu kaydı oluşturuyor. Belirli sayılarda gruplar halinde salonumuzu kullandırıyoruz. Her grubumuz salonda 45 dakika spor yapıyor ve spor esnasında sosyal mesafe kurallarına titizlikle uyuyoruz. Seanslar arasında mutlaka salonumuzdaki ekipmanlarımızı dezenfekte ederek hijyen koşullarının devamını sağlıyoruz. Whatsapp hattımız sürekli olarak randevu işlemleri için açık durumda. Randevu işlemini gerçekleştirip sağlıklı bir şekilde spor yapan kadınlar bu hizmeti sağlayan ve kadınlarımızın kullanımına sunan Erdemli Belediye Başkanımız Mükerrem Tollu’ya  teşekkür ederek bu hizmetten duydukları memnuniyeti dile getiriyor.”

Başkan Tollu: “Sağlık Sporla Mümkündür!”

Spor Merkezi’nin tekrar faaliyete başlamasıyla kadınların hijyenik bir ortamda spor yapabilme imkanına kavuştuğunu ve sağlığın sporla mümkün olacağını vurgulayan Başkan Tollu şunları kaydetti: “Koronavirüs sürecinde virüsün yayılımını önlemek için devletimiz öncülüğünde tüm kamu kurumları ve belediyeler bir takım önlemler aldı. Erdemli Belediyesi olarak aldığımız önlemler kapsamında attığımız adımlardan biri de Gençlik ve Spor Merkezimizin faaliyetlerini durdurmak oldu. Vatandaşlarımıza evde kalmaları çağrısında bulunduk. Yeni normal sürecinde de mecbur kalmadıkça evde kalmalarını yineliyoruz. Fakat sosyal yaşantı da bir şekilde devam ediyor. Normalleşme sürecinde bakanlığın açıkladığı kıstaslar çerçevesinde spor merkezimizi tekrar faaliyete açtık. İnsanlarımız evde bulundukları ve sosyal izolasyon uyguladıkları süreçte spordan uzak kaldılar, spor yapmayı özlediler. Kadınlarımıza hijyenik ve güvenli bir ortam sunarak, uzman eğitmenlerimiz eşliğinde sağlıklı bir şekilde spor yapma olanağı tanıyoruz. Aldığımız geri dönüşler de bizi mutlu ediyor, evde kaldığımız süreçte insanlar spor yapmayı, Erdemli Belediyesi Gençlik ve Spor Merkezi’ni özlemişler. Kadınlar için Spor Merkezimiz hijyen koşullarında ve uzman eğitmenlerimiz eşliğinde faaliyetine devam edecektir.”

Erdemli Belediyesi Gençlik ve Spor Merkezi Eğitmeni Ebrule Türer’in kaydettiği bilgilere göre Erdemli Belediyesi Spor Merkezi spor yapmak isteyen kadınlar için haftanın her günü hizmete açık ve randevu işlemleri için 05316636509 nolu whatsapp hattından randevu kaydı oluşturulduğu gibi, belirlenecek gruplarda hijyenik koşullarda spor yapılabiliyor.