Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 2’ncisini düzenlediği siteler arası Plaj Voleybol Turnuvası’nın startını verdi. Geçen yıl başlatılan ve pandemiden dolayı yarım kalan turnuvanın ikincisi bu yıl coşkuyla başladı. 35 takımın yer aldığı turnuvada, 76 müsabaka gerçekleştirilecek.  Turnuvanın finalinin ise 30 Ağustos’ta yapılması planlanıyor. Susanoğlu ve Soli Pompeipolis’te olmak üzere 2 ayrı noktada başlayan müsabakalar haftanın 3 günü birçok noktada devam edecek.

8 takım karşılaştı, kazanan dostluk oldu

AV. MURAT ALTINDERE: “HİÇBİR ŞART VE SEBEP BÖYLE BİR SALDIRIYI MEŞRULAŞTIRAMAZ” AV. MURAT ALTINDERE: “HİÇBİR ŞART VE SEBEP BÖYLE BİR SALDIRIYI MEŞRULAŞTIRAMAZ”

Serap Yaman ve Selma Çakan hakemliğinde Susanoğlu ve Soli Pompeipolis plajında  gerçekleşen, 8 takımın yarıştığı ilk maçlar; Atılganlar Sitesi 2 – Sahilçarşı Sitesi 0, Atakent Sitesi 2 – Bahçekent Sitesi 0, Denizyıldızı Sitesi 0 – Güzel Su Sitesi 2, Güney Yerleşim Sitesi 2 – Merko Sitesi 1 skorlarıyla bitti.

30 Ağustos’ta final maçını hedefliyoruz”

Mersin’de insanların kaynaşması ve spora özendirilmeleri amacıyla bu yıl 2’ncisini düzenledikleri siteler arası plaj voleybolunun startını verdiklerini dile getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Şube Müdürü Ceren Derkuş, “Geçen yıl da biz böyle bir plaj voleybolu turnuvası yapmıştık fakat pandemiden dolayı yarım kalmıştı. Bu sene yine start veriyoruz. Susanoğlu plajındayız. Duyurularda çok kısa bir zaman olmasına rağmen 35 takım katılmakta. 76 maç düzenleyeceğiz. 30 Ağustos’ta da final maçını hedefliyoruz” dedi.

“Plaj Voleybolu Turnuvası’nı geleneksel hale getirmek istiyoruz”

Amaçlarının halka sporu sevdirmek olduğunu sözlerine ekleyen Derkuş, “Sevgi, barış ve huzur içerisinde güzel maçlar olur inşallah. Silifke’den Mersin merkeze kadar birçok bölgede maçlarımız devam edecek. Umarım dostluk, kardeşlik çerçevesinde güzel maçlar olur. Plaj Voleybolu Turnuvası’nı geleneksel hale getirmek istiyoruz. Talep de çok fazla. Bu da bizi ayrıca mutlu ediyor” diye konuştu.

“Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”

Voleybol turnuvasında keyifli anlar yaşayan Önder Avcı, “İyi oluyor. İnsanlar kaynaşıyor. Böyle bir organizasyon düzenlediği için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

Susanoğlu’nda düzenlenen maçı izleyen vatandaşlardan Ramiz Gıray ise “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin böyle güzel bir turnuvayı Susanoğlu’na getirmesinden dolayı öncelikle çok teşekkür ediyorum. Büyük bir keyifle voleybola gönül vermiş biri olarak, buradaki oyunlarımıza katılmaya çalışıyoruz. Bu turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.