OTOMOBİL SPORLARINDA BU HAFTA OTOMOBİL SPORLARINDA BU HAFTA

Pandemi süresince evde kalan öğrenciler, başta internet bağımlılığı olmak üzere sürecin getirdiği olumsuz etkileri spor koordinasyon merkezinde atıyor. Kontrollü sosyal hayat kuralları kapsamında izin verilen spor aktivitelerinde, öğrencilerinde velilerinde yüzü gülüyor.
Koronavirüs salgını, dünyada hayatın her alını etkiledi. Kendi sağlığımız için evlere kapanmak zorunda kaldık. Zorlu süreç devam ederken, bu süreçte en çok sıkılanlar ise çocuklar oldu. Kontrollü sosyal hayat kuralları kapsamında kısa bir süre önce eğitime başlayan spor okullarında, salgın sürecinin verdiği olumsuzluklar sporla gideriliyor.
Kontrollü bir şekilde spor yapılan yerlerden bir tanesi de Erdemli Belediyesi Spor Koordinasyon Merkezi. Merkezde başlayan Futbol Akademisi’nde öğrenciler terle birlikte streslerini de atıyor.
Spor Koordinasyon Merkezi ile geleceğimizin teminatı çocuklarımız her alanda en iyi şekilde yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Amacımız gençlerimizi her alanda yarınlara en güzel şekilde hazırlamak. Malumunuz bizim spor koordinasyon merkezimiz var. Çocuklarımızın evde kapanmaları, pandemi sürecinden dolayı eve kapanmak ciddi bir sıkıntı idi. Kentte yaşaya gençlerimizin donanımlı bir şekilde yarınlarda mutlu bir şekilde hayatlarını sağlamanın gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.
Öğrencilerden Gülümseten Sözler
Spor Akademisi’nde, futbol kursuna gelen öğrenciler ise durumdan oldukça memnun. Sözleriyle gülümseten öğrencilerin, kimi evde artık vazo kırmayacağım diyor kimi ise aldığı kiloları vereceğini söylüyor.
Evde vazo kırmayacağını ifade eden bir öğrenci, “Evde vazo kırıyordum. O yüzden annem top oynatmıyordu. Ama burada daha mutluyum. Çünkü burada kırılacak bir eşya yok. Burada daha rahat futbol oynayabiliyorum” diye konuştu.
Aldığı kiloları vereceğini ifade eden bir öğrenci ise, “Yiyoruz bu pandemiden dolayı. Bazen kardeşimle yapıyorum, antrenman. Kilo vereceğimi düşünüyorum. Mükerrem Tollu ’ya buradan teşekkür ediyorum. Buradan da herkese iyi sağlıklar diliyorum” diye konuştu.
Kurallara uyduklarını ifade eden bir öğrenci ise “Buraya geldiğimizde hocalar sosyal mesafeyi koruyun diye sürekli uyarıyor. Bizde sosyal mesafeyi koruyoruz” diye konuştu.
Mutluluğunu ifade eden bir öğrenci ise “Yeşil sahalara kavuştum çok mutluyum” diye konuştu.
Veliler, “Çocuklarımız İnternet Bağımlısı Olmuştu”
Çocukların antrenmanlarını anne ve babaları ise yakinen takip ediyor. Pandemi sürecinde çocukların internet bağımlısı olduğunu, spor ile çocukların enerjisini attığını ve kendilerini toparladığını dile getiren veliler ise durumdan memnun.
Çocukların enerjisini attığını ifade eden bir veli “ Tesis olarak iyi. Hem hocalar iyi ilgileniyorlar. Hem bilgilendiriyorlar, çocuklarla yakinen ilgileniyorlar. Çocukları bilgilendiriyorlar, çocuklar enerjisini atıyor. Örneğin benim oğlumun dersleriyle ilgili dikkat eksikliği vardı. Bununla ilgili faydası oldu” diye konuştu.
Çocukların internet bağımlısı olduğunu, sporla bunun ortadan kalktığını ifa eden veli ise “ Evde çocuklarımızın genelde internet bağımlısı olmasından çok şikâyetçiyiz. Bu antrenmana gelmeleri çok iyi oldu. Belediye bunu çok güzel yaptı” diye konuştu.