ÇEBİ SEZONU ZİRVEDE TAMAMLADI ÇEBİ SEZONU ZİRVEDE TAMAMLADI

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 23 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde Japonya'nın başkenti Tokyo'da gerçekleştirilecek 2020 Olimpiyat Oyunları’na katılacak olan Mersinli milli atlet Ersu Şaşma’yı evinde ziyaret etti. Başkan Özyiğit, sırıkla atlama Türkiye rekortmeni ve Avrupa şampiyonaları seviyesinde sırıkla atlamada madalya kazanan ilk Türk atlet olan 21 yaşındaki Ersu Şaşma’yı tebrik ederek, olimpiyat oyunlarında kendisine başarılar diledi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na sayılı günler kala çalışmalarını Yenişehir’de sürdüren Mersinli milli atlet Ersu Şaşma ile bir araya geldi. Temmuz ayında Estonya'da düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda sırıkla atlamada bronz madalya kazanarak,  Avrupa şampiyonaları seviyesinde sırıkla atlamada madalya kazanan ilk Türk atlet olan ve 5.80 metrelik atlayışıyla Türkiye rekoru kırarak, olimpiyat vizesi alan Ersu Şaşma, son iki yılın Balkan Salon Şampiyonu unvanını da elinde bulunduruyor.  Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, genç yaşında büyük başarılara imza atarak, ülkemizi Tokyo’da temsil edecek olan Şaşma’ya destek ve tebrik ziyaretinde bulundu.

Başkan Özyiğit “Yenişehir Belediyesi olarak daima Ersu’nun ve diğer sporcularımızın yanında olacağız”

Yenişehir Belediyesi olarak gelecek hedeflerinde Ersu ve diğer tüm sporcuların yanında olacaklarını vurgulayan Başkan Abdullah Özyiğit, “Ersu kardeşimiz daha işin başında böyle büyük başarıyı yakaladı. Bu başarının arkasındaki azmi ve kararlılığı çok kıymetli. Bu, tam da Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği genç profili. Ersu ile beraber aynı duyguları yaşayan ve onu yetiştiren anne ve babasını tebrik ediyorum. Tabi onun dışında bu yıl kaybettiğimiz çok kıymetli milli antrenörümüz İbrahim Halil Çömlekçi hocamızın büyük bir emeği var. Kendisini rahmetle ve saygıyla anıyorum. Onun vefatından sonra Ersu kendi başına verdiği emekle ve onun idmanlarını tekrar ederek bugünlere gelmiş. Ersu, ülkemizdeki çocukların doğru yönlendirilmeyle hangi başarılar getirebileceğinin en güzel örneği. Türkiye’de sırıkla atlamada Ersu bir başlangıç sayılabilir. Eminim ki ileride çok güzel işler başaracaktır. Bu olimpiyatlarda da kendisinden bir derece bekliyoruz.  Gelecek hedeflerinde Yenişehir Belediyesi olarak daima Ersu’nun ve diğer sporcularımızın yanında olacağız. Ersu gibi bir sporcunun Yenişehir’den neleri başarabildiğinin farkındalığını oluşturacağız.” dedi.

“Tüm Yenişehir Ersu ve Tuğçe’nin yanında olacak.”

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda çekiç atmada ülkemizi temsil edecek olan Mersinli atlet Tuğçe Şahutoğlu’na da başarılar dileyen Başkan Abdullah Özyiğit, “Tüm Yenişehir Ersu ve Tuğçe’nin yanında olacak. Tuğçe Şahutoğlu kardeşimiz de şuan İzmir’de çalışmalarını sürdürüyor. Kendisi de çekiç atmada Tokyo’da ülkemizi temsil edecek. Tuğçe’yi de kutluyorum, kendisine başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Ersu Şaşma “Başarılar kazanmak ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum”

Çok heyecanlı olduğunu ve olimpiyatlarda finale kalarak ilk üçe girmek istediğini söyleyen milli atlet Ersu Şaşma ise şunları dile getirdi: “Çok heyecanlıyım, olimpiyatlara katılmak bir sporcunun yaşayabileceği en yüksek duygu. Aslında ilk hedefim 2024 olimpiyatlarına katılabilmekti.  Antrenörüm İbrahim Halil Çömlekçi’yi kaybettikten sonra benim için her şey değişti. Onun anısını yaşatmak adına daha çok konsantre oldum. İnşallah diğer sporcular da asla pes etmez. Hedeflerini her zaman yüksek tutar. Olimpiyatlarda finale kalarak, iyi bir derece alıp ilk üçe girmek istiyorum. Olimpiyatlardan sonra Dünya ve Avrupa şampiyonalarında başarı elde etmek yine hedefim olacak. Ondan sonra yine olimpiyat oyunlarına katılmak istiyorum. Başarılar kazanmak ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum.”

Şaşma “Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’in ziyareti benim için motive edici oldu”

Desteklerinden dolayı Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e teşekkür eden Şaşma, “Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’in ziyareti benim için motive edici oldu. Desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu destekler biz sporcular için önemli, daha çok hedefleye odaklanmamızı sağlıyor. Her zaman sporcunun yanında olduğu için kendilerine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.