Kupanın finalistleri ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi ile Fenerbahçe Safiport'un başantrenörleri ve takım kaptanları, düzenlenen basın toplantısında buluştu. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Barış Salonu’nda düzenlenen toplantıda Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyesi Serap Yücesir, TBF Genel Sekreteri Dr. Serhan Antalyalı ile ÇBK Asbaşkanı Ali Adaloğlu da yer aldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TBF Kadın Ligleri Direktörü Murat Tümer, "Finalde güzel bir mücadele daha izleyeceğimize inancım sonsuz. EuroLeague ve EuroCup 4’lü final oynamaya hak kazanan takımlarımızı da ayrıca tebrik ediyor ve başarılar diliyorum" diye konuştu.

"BÜTÜN TARAFTARLAR BU MAÇI SEYRETSİN"

ÇBK Başantrenörü Aziz Akkaya ise kupayı Mersin'de bırakmak istediklerini belirterek, "Kadın basketbolu Türkiye'nin yükselen bir değeri ancak hak ettiği değeri görmüyor. Burada güzel bir organizasyon var. Salon yarın büyük ihtimalle dolacak. Sonuçta EuroLeague ve EuroCup için iddialı iki takım var. Belki önümüzdeki sene Süper Kupa finali oynayacağız. Fenerbahçe köklü bir kulüp ama Çukurova, kadın basketbolu adına yatırım yapan, kadın basketbolunun geleceği için önemli bir organizasyon. Umuyorum ki yarın çok güzel olacak ve kupayı burada bırakmak istiyoruz. Yarın iki süper takım oynayacak. Bütün taraftarlar bu maçı seyretsin. Çünkü, belki bir daha böyle bir şans uzun zaman gelmeyecek. Bütün taraftarları bizi desteklemeye davet ediyor, rakibimize başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Seyir zevki yüksek bir maç olmasını dileyen ÇBK Takım Kaptanı Esra Ural Topuz da "Bu sene katıldığımız her kulvarda şampiyonluğu hedefliyoruz. Bizim için hedefimizin ilk rotası Türkiye Kupası. Biz de güzel bir basketbol oynayarak hedefimize ulaşmak istiyoruz ve EuroCup Final Four'a daha güçlü gitmek istiyoruz. Fenerbahçe'ye başarılar diliyorum. Seyir zevkinin yüksek olduğu, sağlıklı bir maç oynanmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Toplantı hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

SERVİS NOKTALARI BELİRLENDİ

Yarınki final heyecanı saat 15.00'te başlayacak. Maça gelmek isteyen Mersinliler, biletlerini www.biletix.com üzerinden satın alabilecek. Ayrıca Çukurovalı taraftarlar için saat 12.30 itibariyle Forum AVM, SayaPark AVM ve Edip Buran Spor Salonu önünden, karşılaşmanın oynanacağı Servet Tazegül Spor Salonu'na servis araçları hareket edecek.

RAZGATLIOĞLU’NDAN BMW İLE İLK PODYUM RAZGATLIOĞLU’NDAN BMW İLE İLK PODYUM