1 Eylül 2021 tarihinde üçüncüsü yapılan yüzme geçişine 7 ülkeden 10 yüzücü katılmış ve geçiş 27 saatte tamamlanmıştı.

İlk olarak “Barışa Kulaç At” sloganıyla 2019 yılında yapılan Mersin-KKTC arası yüzme geçişi üçüncü yılında dünya çapında ses getirmeye devam ediyor. Türkiye ve KKTC arasında bir yüzme parkuru oluşturarak, uluslararası yüzücüleri buraya çekmek ve Akdeniz’deki barışa katkı sunmak amacıyla yapılan “Akdeniz Barış Parkuru” yüzme geçişi Dünya Açık Su Yüzme Birliği (WOWSA) tarafından “Yılın Yüzme Etkinliği”ne aday gösterildi.

Başkan Abdullah Özyiğit, “Bu parkuru dünyaya tanıtmak istiyoruz”

ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ AVRUPA LİGİNDE YARI FİNALDE ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ AVRUPA LİGİNDE YARI FİNALDE

Tüm vatandaşları oylamaya davet eden Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit,  Akdeniz Barış Parkuru’nun “Yılın Yüzme Etkinliği” seçilmesinin çok önemli olacağına dikkat çekti.  Akdeniz Barış Parkuru’nun daha üçüncü yılında uluslararası anlamda büyük ilgi çektiğini kaydeden Başkan Özyiğit, “Hedeflediğimiz gibi bu parkuru dünyaya tanıtmak ve yüzücüleri buraya çekmek için çalışıyoruz. Burada Cebelitarık Boğazı, Manş Denizi gibi parkurlara alternatif yeni bir parkur oluşturabilirsek ki ben bunu başarabileceğimize inanıyorum. İşte o zaman çok yönlü bir kazanım elde edeceğiz. Akdeniz Barış Parkuru, yılın 10 ayı yüzülebilecek su sıcaklığına sahip bu da açık su yüzücülerini buraya çekmek için önemli bir avantaj. Ve bu konuda elimizden geleni yapacağız.   Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Kuriş’e ve emek veren herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda hep birlikte büyük işler başaracağımızı düşünüyorum.” dedi.

Hüseyin Kuriş “Akdeniz Barış Parkuru uluslararası bir rota haline geldi

Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Kuriş ise yaptığı açıklamada “Akdeniz Barış Parkuru uluslararası bir rota haline geldi. Bizleri destekleyen Mersin Yenişehir  Belediyesine ve tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Bu organizasyona hep birlikte sahip çıkmalıyız ve devamını da getirmeliyiz. WOWSA tarafından aday gösterilmemiz çok önemliydi. Şimdi sıra halkımızda,  oylamaya katılmalarını rica ediyoruz. Birinci seçilmemiz halinde sesimizi daha fazla duyurmuş olacağız. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Vatandaşlar aşağıdaki link üzerinden oylamaya katılabilecek.  Oylama 31 Ocak 2022 tarihinde sona erecek.

https://www.openwaterswimming.com/contestants/mediterranean-peace-route-cyprus-turkey-2021/