Mersin spor camiasının ve kamuoyunun yakından tanıdığı radyo ve televizyon yorumcusu, köşe yazarı Bektaş Adıgüzel, İl Hakem Kurulu Danışmanı olarak atandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 5 Ocak 2020 tarihinde yaptığı toplantıda alınan kararla Bektaş Adıgüzel Mersin İl Hakem Kurulu danışman üyesi olarak görevlendirildi. Adıgüzel'in görevlendirme yazısı 27 Ocak 2020 tarihinde Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanlığı’na gönderilerek kendisine tebliğ edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanlığı’na gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi; “Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’nun 05.01.2020 tarihli toplantısının 13.maddesinde alınan karar gereği ilinizi temsilen aşağıda isimleri yazılan (Bektaş Adıgüzel) İl Hakem Kurulu danışmanı üyesinin ataması yapılmıştır. Bu üye Hakem Atama Alt Komisyonu toplantıları hariç diğer toplantılara katılabilir. Gereği dileğiyle bilgilerinize sunulur."

"Türk sporuna hizmet etmeye her zaman hazırım"

Atama ile ilgili açıklamalarda bulunan Bektaş Adıgüzel, kendisini bu göreve layık gören herkese teşekkür etti. Mersin başta olmak üzere Türk sporuna katkı sunmak adına bundan önce olduğu gibi bundan sonraki dönemlerde de çalışmalar yapacağını ifade eden Adıgüzel: "Mersin ve dolayısıyla Türk sporuna hizmet etmeye, üzerime düşen ne varsa yapmaya her zaman hazırım. Verilen görevin önemini biliyorum. İnşallah layıkıyla görevimizi yerine getireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Özellikle bu süreçte bana güvenen ve desteğini esirgemeyen Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanımız Sayın Mithat Ertaş'a ve görevlendiren herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

İl Hakem Kurulu Danışmanı'nın Görevi Nedir?

İl Hakem Kurulu Danışman Üyesi'nin görevi; Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Talimatı'nın 17'nci maddesinin (f) bendinde: "Müsabakalara ilişkin her türlü görüşlerine başvurmak üzere Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından atanmış bir danışman, oy hakkı bulunmamak kaydıyla kurul toplantısına katılır. Atanan kişinin, bu talimatın 15. Maddesinin (d) , (e) ve (f) bentlerinde belirtilen koşulları taşıması şarttır" şeklinde belirtilmiştir.