GENEL

Sokak hayvanlarına önem veriyor

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, sokak hayvanları için başlattıkları mama bağışı kampanyasına destek çağrısında bulundu.

Abone Ol

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, sokak hayvanları için başlattıkları mama bağışı kampanyasına destek çağrısında bulundu. Başkan Özyiğit, nikâhlarını kıyacağı çiftlerden ve açılışını yapacağı işletmelerden mama bağışı kampanyasına destek vermelerini isteyeceğini söyledi.

Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Barbaros Mahallesinde hizmete başlayan D-Öner Mangal işletmesinin açılışını yaptı. İşletme sahibi Hacı Öner, sokak hayvanları için başlatılan mama bağışı kampanyasına 60 kilogram kuru ve 30 kilogram yaş mama ile destek verdi. Başkan Özyiğit, “Nikâhlarını kıyacağım vatandaşlardan ve açılışını yapacağım işletmelerden sokak hayvanları için böyle bir jest bekliyorum.” diyerek kampanyaya destek çağrısı yaptı.

“Birlikte yaşadığımız dostlarımıza el birliğiyle sahip çıkacağız”

Sokaktaki dostlarımıza el birliğiyle sahip çıkmamız gerektiğini ifade eden ve sokak hayvanları için Yenişehir’deki parklarda gerekli altyapıyı oluşturduklarını anımsatan Başkan Özyiğit, “Burada bir ilki yaşadık, döner ve et ürünleri satan işletmemizin açılışını yaparken, işletme sahibi sevgili Hacı Öner beyefendi sokak hayvanları için başlattığımız mama kampanyasına 60 kilogram kuru ve 30 kilogram yaş mama desteğinde bulundu. Yenişehir’de yeni bir uygulama başlattık. Nikâhlarını kıyacağım vatandaşlardan ve açılışını yapacağım işletmelerden böyle bir jesti bekliyorum. İlk uygulamayı da Hacı kardeşimizle gerçekleştirdik. Yaptığı mama bağışını Belediyemize teslim etti. Buradan hayvansever dostlara da çağrıda bulunuyoruz, kampanyamız devam ediyor. Sokak hayvanlarına su ve mama desteği vermek için parklarımızda gerekli altyapıyı oluşturduk.  Birlikte yaşadığımız dostlarımıza el birliğiyle sahip çıkacağız. Bu duyarlılığı gösterdiği için Hacı kardeşimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vatandaşlar 444 33 54 telefon numarasıyla Yenişehir Halk Masasını ulaşarak, Mama bağışı kampanyasına destek verebilecek.