Hani ağzımıza takılan bir cümle vardır. “Seçilince unutuyorlar. Bir dahaki seçime kadar görmüyoruz” diye. Unutmayanlar;  sayısı çok az da olsa var aslında.

Seçimler de vaatler veren, sürekli seçim bölgesinde halkın içinde olacağının sözünü verenler, seçimden sonra bir bakıyorsunuz ki bir dahaki seçime kadar ortada yok.

Gel gelelim bahsedeceğim kişi bunun tam tersini yapıyor. Meclis açık olduğu dönemde mecliste mücadele veriyor, tatil günlerini seçim bölgesinde geçiriyor.

Bir bakıyorsunuz bir mahalle muhtarını ziyaret etmiş, bir bakıyorsunuz çat kapı bir eve misafir oluyor, bir bakıyorsunuz bir esnafın yanında, bir de bakıyorsunuz STK Başkanlarıyla bir araya geliyor.

Şaşırdınız değil mi? Şaşılası bir durum maalesef...

Bu duruma pek alışkın olduğumuz söylenemez. Ama yiğide de hakkını vermek lazım.

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'dan bahsediyorum. MHP'den birinci sıra Milletvekili olarak seçildi. Kenti tanıyor ve sorunları biliyor. Çözüm önerileri için Meclis'te de gerekli çalışmayı yapıyor.

Sadece Mersin'in sorunlarına değil, toplumu ilgilendiren konulara da değiniyor.

Mesela; güvenlik görevlilerinin yasal durumlarını soruyor, çiftçinin sorunlarını gündeme taşıyor, KHK'lıların durumunu araştırıyor, kredi borçlusu üniversite mezunlarının borç faizlerinin düşürülmesi için uğraş veriyor. Sözleşmeli öğretmenlerin sorunlarına eğiliyor, çocuk işçiliğini tartışıyor, gençlerle ilgili gündem belirliyor, turizm sektörüne vurgu yapıyor. Daha saymakla bitmeyecek konuları Meclis gündemine taşıyarak, soru önergeleri verip, gerekli kanunların çıkarılması için mücadele ediyor.

Kah meclis sandalyesinden, kah meclis kürsüsünden toplumun sorunlarına parmak basıyor.

Yapıyor da yapıyor.

Şaşılası bir durum maalesef...

Mersin böylesine bir duruma alışkın değil... Mersin yıllardır ne çektiyse umursamaz siyasetçilerinden çekti ama Sayın Kılavuz bu durumunu değiştirmek için her türlü siyasi paydaşla bir araya gelmeyi kendine görev addediyor...

Şaşılası bir durum... Ama oluyor.

Tebrikler Sayın Kılavuz'a...