Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 24 ve 25’inci dönem Mersin Milletvekili ve Özel Mersin Su Hastanesi Dahiliye Uzmanı Uzman Dr. Ali Öz, korona virüsün yayılım hızına karşı uyarılarda bulundu.

Kontrollü normalleşme süreci ile birlikte vatandaşların tedbirleri zayıflattığını ve bu nedenle de azalan vaka sayılarının yeniden yükselişe geçtiğini kaydeden Dr. Öz, bu durumun risklerinden bahsetti.

MİNİK AZRA’DAN EN ANLAMLI HEDİYE MİNİK AZRA’DAN EN ANLAMLI HEDİYE

Son günlerde hastanelerde Covid-19 teşhisi konan hastalarda ciddi şekilde bir artış yaşandığının altını çizen Dr. Ali Öz: “Gerek şehrimizde gerekse ülkemizde ve tüm dünyada vaka sayılarında ki artış endişe uyandırıyor. İlimizde son zamanlarda hastanelerde vaka sayılarında artış olduğunu gözlemliyoruz” dedi.

Pandemi sürecinde uygulanan kısıtlamaların kalkması ve şehirlerarası giriş çıkışların serbest bırakılması ile riskin daha da fazla arttığına dikkat çeken Ali Öz: “Kısıtlamaların kalkması, şehirlerarası geçirgenliğin artışı, rehavetle tedbirlerin gevşetilmesi riski ciddi şekilde arttırıyor. Buna bir de vatandaşlarımızın umursamaz tavırları ve özellikle hafta sonları sahillerde yaşanan kalabalıklar da eklenince risk daha da büyüyor” şeklinde konuştu.

“Sağlık çalışanlarının mücadelesi amacına ulaşmalı!”

Sağlık çalışanlarının salgının görüldüğü ilk günden bu yana canla başla salgının önünü kesebilmek amacıyla büyük mücadeleler sergilediğine de vurgu yapan Dr. Ali Öz, ancak bilinçsizce hareket edenler nedeniyle yapılan mücadelelerin amacına ulaşmasının da geciktiğini belirtti.

Salgının bir an önce kontrol altına alınması ve sıfıra indirgenmesi için vatandaşlar olarak sorumlulukların bilincinde olunması gerektiğine de dikkat çeken Dr. Öz: “Bir yıl denize girmesek bir şey olmaz ama bir kez hastalığa yakalanmamız sahile bir daha gidemeyeceğimiz anlamına gelebilir . Sorumluluklarımıza dikkat etmemiz ve maske, sosyal mesafe, hijyen kurallarına mutlaka ama mutlaka uymamız gerekir. Aksi takdirde salgının önünü kesmek zor olacak ve normal hayatımıza dönüşümüzde gecikecek. Hem kendi, hem ailemiz hem de toplumun sağlığı için lütfen kurallara uyalım ve uymayanları da uyaralım. Mümkün olduğunca kalabalık ortamlara girmeyelim.  Ellerimizi sık sık dezenfekte edelim. Maskemizi çıkarmayalım ve bu süreçte maske ile yaşamaya bir an evvel kendimizi alıştıralım” dedi.

“Okullar en büyük risk olabilir!”

Uzman Dr. Ali Öz, Bilim Kurulu’nun önerisi ile 31 Ağustos’ta uzaktan, 21 Eylül’de de yüz yüze eğitime başlayacak olan okullarda yeterli hijyen ortamının sağlanamamasının salgının daha da hızlı yayılmasına davetiye çıkaracağını da vurguladı. Dr. Öz: “Bu gidişle okulların açılması ve okullarda hijyen ortamlarının sağlanamaması artışa yeni davetiye olabilir. Okullarda temizlik ve dezenfektan için Milli Eğitim’in ayrı ödeneği var mı? Yoksa çocuklarda ciddi taşıyıcılık ve ebeveyn bulaşı, topluma genel yayılım önlenemez duruma gelecek” dedi.