Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 24 ve 25’inci dönem Mersin Milletvekili ve Özel Mersin Su Hastanesi Dahiliye Uzmanı Uzman Dr. Ali Öz, korona virüsü önemsemek gerektiğini söyledi.

Dr. Ali Öz; tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de ciddi tedbirlerim alınmasına sebep olan korona virüsüne karşı özellikle yaşlılar, kronik hastalığı olan ve bağışıklık sistemi bozulmuş insanların riskli grupta yer aldığını vurguladı.

“Virüsü önemsemek lazım”

Korona virüsüne karşı mücadelede özellikle bilim insanları ve bilim kurullarının aldığı kararlara uymamız gerektiğine dikkat çeken Dr. Öz: “Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel bir salgınla, küresel bir hastalıkla Ülkemiz de dahil olmak üzere her ülke büyük bir mücadele içinde.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti yetkilileri, başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere vatandaşımızın sağlığı aynı zamanda bu hastalıkla erken mücadelenin yollarını titizlikle ve zaman geçirmeden halkımızla paylaşmış durumda. Bu virüsü önemsemek lazım. Özellikle çıktığı yerden diğer ülkelere yayılması Türkiye’ye ulaşması ve ülkemizde de bir çok insanı etkisi altına alabileceği aşikar. Dolayısıyla özellikle yetkililerin, bilim insanlarının, bilim kurullarının aldığı kararlar doğrultusunda önlenmesi noktasında ciddi bir gayret gerektirdiği hepimizin malumu. Korona virüsü ciddiye almak lazım. Hangi hastalık, hangi yaş gruplarında daha riskli olduğu ifade edildi. Özellikle bağışıklık sistemi bozulmuş insanlar, yaşlılar ve kronik hastalığı olan insanlar normal insanlara göre daha riskli” dedi.

“Koruyucu ve önleyici hekimliğe önem verilmeli”

RAMAZAN AYINDA AĞIZ KOKUSUNU ÖNLEMENİN YOLLARI RAMAZAN AYINDA AĞIZ KOKUSUNU ÖNLEMENİN YOLLARI

Korona virüsün bu kadar hızlı yayılması ile birlikte ortaya sağlık politikası olarak koruyucu ve önleyici hekimliğe tedavi edici hekimlikten daha fazla önem verilmesi ve daha fazla bütçe ayrılması gerekliliğinin de gözler önüne serildiğini vurgulayan Uzman Dr. Ali Öz: “Burada şu da ortaya çıktı. Devletin sağlık politikası olarak koruyucu ve önleyici hekimliğe tedavi edici hekimlikten daha fazla önem vermesi ve daha fazla bütçe ayırması gerektiğini görmüş bulunmaktayız. Onun için Bakanlığın vermiş olduğu öneriler doğrultusunda bireylerin kendilerine düşen çok şey var. Hastalığı gerçekten ciddiye almak. Bize nasıl olsa gelmez, bir şey yapmaz dememek. Sadece kendi sağlığımızı değil, toplumun sağlığını, başkalarının sağlığını da düşünerek önlemlerimizi almak zorundayız. Bireysel hijyenin çok önemli olduğu, kişisel bakımlarımızı üst düzeye çıkartmamız, başka insanlarla olan temastan mümkün olduğu kadar kaçınmamız gereken bir durum. Tespit edilen vakaların yakınlarının karantina altına alınması noktasında bir direnç göstermesinin bireyin sadece kendisine değil topluma olan saygısının da bir gereği olduğunu hepimiz kabul etmek durumundayız” dedi.

“Önlemleri ciddiye almamız gerekir”

Virüsün ülkemizde daha az etkili olmasını sağlamak için bireysel hijyene önem vermek gerektiğini de sözlerine ekleyen Dr.Öz: “Bireysel hijyen derken çok sıkça tarif edilen özellikle el yıkama, maske takma, uyku düzenine dikkat etme, iyi beslenme, yorgunluktan uzak durma gibi şeylere özellikle önem göstermemiz gerekiyor. Bu virüs ülkemizi diğer ülkelerden belki daha az etkisi altına alabilir. Bunun da sebebi bahsettiğimiz gibi önlemleri ciddiye almamız gerektiği, kalabalıkların oluşturulmaması, kalabalıklarda bulunmamak veya kalabalık yerlerden uzak durmak. Ülkemizin içerisinde bulunduğu bu pandemik salgınla mücadele konusunda yetkililere düşen çok şey var. Dolayısıyla bu işi sadece Milletimizin sağlığı açısında değerlendirmek hiçbir tartışma konusu yapmaksızın, her türlü siyasi farklılıklardan ayrı tutarak, Milletimizin sağlığını önemseyerek, güçlü ve büyük bir ülke olmak adına birlikte ciddi bir mücadeleyi vermek durumundayız.

“Fırsatçılara fırsat vermememiz lazım”

Alınacak önlemlerle virüsten korkmamamız gerektiğini dile getiren Dr. Ali Öz, bu dönemde hijyen malzemelerini fahiş fiyatlarla satmaya çalışanlara da fırsat verilmemesi gerektiğini ifade ederek: “Korona virüsten korkmamak lazım ama alınacak olan önlemleri yerine getirdiğimiz takdirde. Yetkililerin ülkemizde bu virüs tespit edilir edilmez bilim insanlarından istifade etmiş olması ülkemizde bu konuda mücadelede ciddi bir gayretimizin de olacağının işareti. Virüsün çok fazla insanımıza bulaştırmadan alacağımız önlemlerle ülkemizden uzak tutacağımızı düşünüyorum. Tabi ki önlemler çok sıralandı. Yurt dışından gelen, seyahatten dönenlerle temasların olmaması, gelenlerin izole edilmesi, bulaşma süresi olan gün içinde başkalarıyla temas etmemeye özen göstermek, dışarı çıkarken maske kullanmak. Bunların hepsi alınması gereken önlemler.  Hijyene dikkat etmek, sık sık ellerin yıkanması. Tabi bu arada şunu özellikle ifade etmek gerekir ki Milletimizin sağlığının bu kadar söz konusu olduğu bir dönemde fırsatçıların ortaya çıkıp, onlarında dezenfektan ve temizleyici ürünlere, maskeleri fahiş fiyatlarla piyasaya sürme arzusu içerisinde olması da gerçekten Türk Milleti’nin büyüklüğüne yakışmayan bir şey. Buna fırsat tanımamak için denetimleri sıkı yapmak lazım. İnşallah tez zamanda el birliğiyle, güçlü bir Devlet olarak bu işinde üstesinden geleceğimiz günler yakındır” dedi.