Çin’den başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan, yüzbinlerce vaka ve binlerce ölüme sebep olan Korona Virüs (Covid-19) ile ilgili mücadeleler devam ediyor.

Bilindiği gibi Ülkemiz korona virüsle mücadelede hızlı yol alarak vaka ve ölüm sayısının en az yaşandığı ülkeler arasında bulunuyor.

Ülkemizde alınan tedbirler kapsamında bir çok işletme geçici süreyle kapatılırken, vatandaşlara uyulması gereken kurallar basın yayın organlarından yapılan kamu spotları ile duyuruluyor ve mümkün olduğunca dışarı çıkılmaması, kalabalık ortamlarda bulunulmaması isteniyor.

Bu süreçten en çok etkilenen kişiler sağlık çalışanları olarak gösteriliyor. 7/24 görev başında olan sağlık çalışanları yaşadıkları sorunları dile getiriyor.

BEYİN SAĞLIĞINI GÜÇLENDİREN 5 ETKİLİ BESİN! BEYİN SAĞLIĞINI GÜÇLENDİREN 5 ETKİLİ BESİN!

Bu kapsamda haber portalımız klashaber.com.tr’ye sağlık çalışanlarının sorunlarını aktaran Türk Sağlık-Sen Mersin Şube Başkanı Ayhan Güngör, sağlık çalışanlarının malzeme talebinde bulunduğunu dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından gerekli tedbirlerin alındığını vurgulayan Başkan Güngör, önlemler kapsamında Mersin Şehir Hastanesi’nde 6 servisin hazırlandığını söyledi.

Korona virüsle mücadelede sağlık personelinin uzun süre çalışabilecek özveriye sahip olduğunu vurgulayan Ayhan Güngör: “En büyük sıkıntı yeterli ekipman olmaması. Personelimizde yeterli miktarda, eldiven, koruyucu gözlük, koruyucu maske, kıyafet yok. Aslında bu noktada yaşanan bir sıkıntı yok ama durumun daha da kötüye gidebileceği varsayımıyla yeterli derecede dağıtım yapılmıyor diyebiliriz. Sağlık çalışanlarımız uzun süre hizmet verecek özveriye sahipler. Özellikle kentimizde Mersin Şehir Hastanesinde gerekli önlemler alınarak 6 servis açıldı. Devletimiz ve sağlık çalışanlarımız tarafından gerekli tedbirler alındı. Allah’a şükür sağlık anlamında insan gücümüz de, organizasyon gücümüz de var. Sadece yeterli ekipman dağıtılmaması arkadaşlarımızı etkiliyor” dedi.

Gelen tüm hastalara korona virüsü taşıyıcısı gibi bakılması ve ona göre müdahale edilmesi gerektiğini de vurgulayan Başkan Güngör: “Yaşanan en büyük sorunlardan bir tanesinin de gelen tüm hastalara korona taşıyıcısı gibi bakmamamızdan kaynaklanıyor. Çünkü bu virüs öyle bir durumdaki kişi de her hangi bir rahatsızlık yokmuş gibi görünüyor ama semptomlar 14’üncü gün bile kendine gösterebiliyor. Ama sağlık çalışanlarımız bu hastalara maalesef normal bir hasta muamelesi yapmak zorunda kalıyor. Bunun için de gerekli tedbirlerim alınması gerekiyor” dedi.

Tüm vatandaşlardan uyarılara dikkat etmelerini de isteyen Güngör, kimsenin kendini riske atmaması uyarısında bulunarak, gerekli dezenfektan işlemlerini ihmal etmemelerini istedi.