Mersin’de ilk ve tek kemik iliği nakil merkezi konumunda olan ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılarak açılışı gerçekleştirilen Mersin Üniversitesi Onkoloji Hastanesi içerisinde yer alan Kemik İliği Nakil Merkezi, ilk hasta kabulünü gerçekleştirdi.

SAHURSUZ ORUÇ KALP HASTALARI İÇİN BÜYÜK TEHDİT! SAHURSUZ ORUÇ KALP HASTALARI İÇİN BÜYÜK TEHDİT!

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Onkoloji Hastanesi ile bölgemizde çok önemli bir eksikliğin giderildiğini, kemik iliği naklinin de yine ihtiyaç duyulan bir sağlık hizmeti olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Ahmet Çamsarı: “Gerçekleştirilen ilk kemik iliği naklinin ilimiz ve bölgemizdeki hastalarımız için çok önemli bir adım olduğunu belirtmek isterim. Hastalarımızın il dışına gitmek zorunda kalmasının önüne geçebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlimizde bir ilk olma özelliğini taşıyan Kemik İliği Nakil Merkezimiz bünyesinde verdiğimiz bu hayati hizmetin ilimize, bölgemize ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Gerçekleştirilen ilk hasta kabulü ile ilgili bilgiler veren Mersin Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalından Dr. Öğr. Üyesi Pelin Aytan ise, Kemik İliği Nakil Merkezi’ne gerçekleştirilen ilk hasta kabulünün bölgemiz ve Hastanemiz için çok önemli olduğunu ifade etti. Dr. Öğr. Üyesi Pelin Aytan: “Bugün bizim için çok heyecanlı bir gün. Bir yıldır takip ettiğimiz hastamızın, kendi kök hücrelerini kendine nakletme planını yapmış durumdayız. Bugün hastamızı servisimize yatırma sebebimiz de hastayı mobilize etmek. Yani kök hücre naklini yapmadan önce, kendi kök hücrelerini toplayıp saklamak” ifadelerini kullandı.

Hastanın bundan sonraki tedavi süreci ve Kemik İliği Nakil Merkezi’nin hedeflerinden de bahseden Dr. Öğr. Üyesi Pelin Aytan: “Hastamızın bugünden itibaren yatış süresi 12 gün. Bu süre tamamlandıktan sonra, uygun kök hücre sayısına ulaşırsak, bunlarını saklayıp toplayacağız. Bundan 15 gün sonra da uygun görülürse, kök hücre naklini gerçekleştireceğiz. Sırada bekleyen, planladığımız hastalarımız da mevcut. Haftada 2-3 nakil gerçekleştirme hedefimiz var. İlerleyen süreçlerde bunu da gerçekleştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.