Adana’da Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesisleri’nde Televizyon yapımcısı ve Radyo program sunucusu Duygu Zengin ve ünlü model, sunucu, oyuncu Doğa Bekleriz’in düzenlediği ve moderatörlüğünü yaptığı ‘Önce Sağlık’ paneli gerçekleştirildi. Alanında uzman kişilerin konuşmacı olarak katıldığı panelde, koronavirüs sürecinde yaşadıklarımız ve yapmamız gerekenler anlattı.

Panelde Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Sezen Sabancı Küçükaltun, İntegratif Terapi ve Biyorezonans Uzmanı Dr.Reha Yurdaer, Nefes Terapisti Filiz İzbal, Yaşam Koçu Arzu Bozkurt, Beslenme Uzmanı Nihal Özdemir, Klinik Psikolog Seda Işık, Güzellik Uzmanı Sonay Özoğul, TÜRES Adana Şube Başkanı Bilal Serttaş, konuşmacı olarak yer aldı.

AYDINLATMA VE BİLGİLENDİRME GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Koranavirüsün bulaş etkisi, nasıl bulaştığı gibi konuların değinildiği ve hayatımıza giren maskeler sonrası yapılması gerekenler, nefes teknikleri, tedavi süreçleri ve yöntemler, bağışıklık sisteminin önemi, estetik kaygıların bu süreçteki yeri gibi konular konuşuldu. Halkı aydınlatma ve bilgilendirmenin ön planda olduğu panele katılım oldukça yoğundu.

RAMAZAN AYINDA AĞIZ KOKUSUNU ÖNLEMENİN YOLLARI RAMAZAN AYINDA AĞIZ KOKUSUNU ÖNLEMENİN YOLLARI

TÜRKİYE’DE İLK KOSTÜM FİKRİNİ GERÇEKLEŞTİRDİLER

Doğa Bekleriz, panelde Demet Akalın’a Gülşah Saraçoğlu tarafından hazırlanan konser kostümünden yola çıkarak, ses getirmesi için show dünyasından seçtikleri sahne kostümünü tamamen maskelere uyarladıklarını açıkladı. Doğa Bekleriz ve Duygu Zengin’in kostüm yapma fikrinin kendilerine ait olduğunu ve Türkiye’de de bir ilk olduğunun altını çizdi.

TÜM KATILIMCILARA TEŞEKKÜR EDİLDİ

Duygu Zengin ve Doğa Bekleriz, gerçekleştirdikleri panelin sponsorları KM Teknoloji Murat Aravi, Speedy Gonzeles Ev Yemekleri Arzu Bozkurt, Ziya Hizar Güzellik Salonu Ziya Hizar, Pen Ajans Jet Tasarım Cem Acil, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve yönetim kurulu, Çukurova Belediyesi Yaşam Köyü yöneticisi Ayşe Atay’a ve tüm katılımcılara teşekkür etti.