Pandemi nedeniyle zor günler geçiren ihtiyaç sahibi aileler ve bebeklerini unutmayan Akdeniz Belediyesi; Milupa tarafından belediyeye bağışlanan 9 bin adet devam sütünün dağıtımını gerçekleştiriyor. Bebeklere ulaştırılan paketlerde; 2 adet yarım kilogramlık, 2 adet 200 mililitre, 2 adet aptamil, 200 mililitrelik formlar yer alıyor.

Annelere eğitim verildi

RAMAZAN AYINDA AĞIZ KOKUSUNU ÖNLEMENİN YOLLARI RAMAZAN AYINDA AĞIZ KOKUSUNU ÖNLEMENİN YOLLARI

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nce; Nusratiye, Üçocak ve Özgürlük mahallelerinde gerçekleştirilen devam sütü dağıtımına, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, başkan yardımcıları ve muhtarlar da katıldı. Sütlerin dağıtımı öncesinde annelere, belediyenin psikologu tarafından eğitim verildi.

Akdeniz sınırlarında yaşayan tüm annelere ulaştırılıyor

Başkan Gültak, sütlerin dağıtım etkinliğinde yaptığı açıklamada; 9 bin adet devam sütü paketinden yaklaşık 2 bin adedinin, merkez ve kırsal mahallelerde yaşayan ailelere ulaştırıldığını söyledi, dağıtımın süreceğini kaydetti. Bebeklerin, anne sütü ile beslenmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Gültak; “Anne sütünün yanında, devam sütleri de bebeklerin vitamin, protein, karbonhidrat ve mineral gibi ihtiyaç duydukları besin öğelerini içerir.

Tabi anne sütü bebek için temel besin olmakla birlikte, anne sütünün yetmediği durumlarda, doktor tavsiyesiyle devam sütü devreye girebilir. Bu sütler, belli aylara göre bebeklerin beslenmeleri ve büyümelerini karşılayabilmek için özel üretilir. Belediyemize bağışlanan sütler, serin ve korumalı bir yerde muhafaza ediliyor ve talep geldikçe dağıtım programı devam edecek. Milupa firması yetkililerine ve etkinliğimize katılan muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.