Vatandaşın gündeminin uzay programı veya ay’a çıkmak değil, açlık ve işsizlik olduğunun altını çizen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Babaoğlan, “Esnaf gün sonunu getiremezken hükümet ay’a gitmekten bahsediyor. Esnafın dayanacak gücü kalmadı. Borç gırtlağı aşmış durumda. Kredi ödemlerinde ciddi zorluklar yaşanıyor. Çiftçinin tarla ve traktörü haczediliyor. Vatandaş göz boyayacak projeler değil, karnını doyuracak gerçekçi politikalar ve uygulamalar istiyor. Hükümetin açıkladığı hiçbir paket ya da yardım esnafın yaralarını sarmaya yetmiyor. Özetle halkın gündemi ay’a çıkmak değil, halkın gündemi yarın ne yiyeceği, çocuğunu nasıl okutacağıdır. Millet göklere değil, tencereye bakıyor” dedi. 

Halk TV'de Can Coşkun'un sunduğu Haber Masası programına Skype üzerinden bağlanan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Halk İlişkiler Başkanı Ali Rıza Babaoğlan, gündemi değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin uzay programı açıklamalarını değerlendiren Babaoğlan, “Ay’a gidiş konuşulurken geçim derdi artıyor. Son dönemlerde Sayın Cumhurbaşkanımız ve iktidar yetkilileri üst üste müjdeler açıklıyor ama hazırladığımız ‘Makvim Mazetesi’nde görüldüğü gibi halkın gerçekleriyle ne yazık ki net örtüştüğü noktalar yok. Bunu yaptığımız saha gezilerinde de çok net görebiliyoruz. Ay’a gitmekten bahsediliyor ama şuan gerçekte vatandaş ay sonu getirmekte zorlanıyor. 2 Gün önce Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesinde esnaf ziyaretlerinde bulundum. Esnafın bizlere söylediği şu; “Bırakın ay sonunu getirmeyi artık gün sonunu bile getiremiyoruz” şeklindeydi. Vatandaşlar artık ödemelerini yapamaz duruma gelmiş. Pandemi nedeniyle birçok esnafımız kepenk kapatmış durumda. Paket servis sistemine uyabilenler var uyamayanlar var. Paket servisi yapan esnaflarında cirosu yüzde 50 düşmüş durumda. İşyerlerini tamamen kapatan esnaf ise adeta kan ağlıyor ve bu kesim artık gün sonunu getiremiyor” ifadelerini kullandı. 

“MİLLET GÖKLERE DEĞİL, TENCEREYE BAKIYOR”

Milletin göklere değil, tencereye baktığını kaydeden Babaoğlan, “Esnaf gün sonunu getiremezken hükümet ay’a gitmekten bahsediyor. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda da doğalgaz rezervi ile ilgili bir müjdeli haber verilmişti. Sonucunda da ince uzun bir sessizlik oldu. Ocak ayında 5 kenti ziyaret etme fırsatı buldum. Osmaniye, Gaziantep, Adana, Mersin ve Kahramanmaraş illerini ziyaret ettim. Buradaki sanayi ve ticaret odalarını ziyaret ettim. Vatandaşlarla sohbet ettim. Vatandaşın ortak talebi, “Müjdeli haberler açıklamayı bıraksınlar halkın arasına bir karışsınlar da bizi dinleyip de halimizi görsünler” şeklinde. Vatandaşlar artık bazı gıdaları bile alamaz durumdalar” şeklinde konuştu. 

Kılıçdaroğlu: "Oylara değil, dertlere talibim" Kılıçdaroğlu: "Oylara değil, dertlere talibim"

“MİLLET KARNINI DOYURACAK PROJELER BEKLİYOR”

Türkiye’nin yaşadığı ekonomik krizin yeni bir durum olmadığının altını çizen Babaoğlan, “2018 seçimleri bile ekonomik kriz kendini daha fazla belli etmeden yapılmıştı. O seçimden sonra gelen Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile yaşanan ciddi ekonomik problemler var. 2,5 yıldır esnaf zaten kemer sıkıyor. Dolayısıyla esnafın dayanacak gücü kalmadı. Borç gırtlağı aşmış durumda. Kredi ödemlerinde ciddi zorluklar yaşanıyor. Çiftçinin tarla ve traktörü haczediliyor. Tüm bunlar yaşanırken ülkemizin 2021 bütçesinde ne çiftçiye ne de esnafa verilen desteklerde herhangi bir artış olmazken Cumhurbaşkanlığı Sarayının bütçesi ciddi anlamda artırıldı. Ankara’da esnaflarla halk toplantısı yaptık. Hepsi vergilerin ağır yükünden şikayetçi. Hükümetin esnafa sağladığı bir kira yardımı var ama bu rakam çok komik bir rakam. Bu rakam hayatın gerçeklerinden çok kopuk bir rakam. Hükümet yetkilileri çarşı pazara inerek vatandaşın arasına karışsın ve hallerini görsün ki gerçekçi çözüm önerilerini uygulamaya koysun. Vatandaş göz boyayacak projeler değil, karnını doyuracak gerçekçi politikalar ve uygulamalar istiyor. Hükümetin açıkladığı hiçbir paket ya da yardım esnafın yaralarını sarmaya yetmiyor. Özetle halkın gündemi ay’a çıkmak değil, halkın gündemi yarın ne yiyeceği, çocuğunu nasıl okutacağıdır. Biliyorsunuz EBA sistemiyle 3 milyon öğrenci uzaktan eğitim görüyor. Ancak tablet ya da bilgisayarı olmayan aileler var. Bazı yerlerde internete erişimde sıkıntılar var. İnternet olsa bile bu sefer sistemde sıkıntılar yaşanıyor. Dolayısıyla gündemi ay’a çıkmak değil ay sonunu getirmek. Kaldı ki daha önce de müjde diye açıklanan birçok konu oldu ancak sonuç ortaya çıkmayınca halkın da kafasında ciddi soru işaretleri oluşmaya başladı” dedi.