Meclis toplantısında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in MHP'ye 'Küçük ortak' benzetmesine, Hamit Tuna’dan tepki geldi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Başkan Seçer’i sert bir dille eleştiren Tuna: "Mersinlilere birinci ağızdan “Seçilirsek hiçbir kimseyi işinden etmeyeceğiz” diye namus sözü verip, oy alıp, seçilerek makam sahibi olunca; akla hayale gelmeyecek, mesnetsiz savunmalarla sözünden dönmek ve çaldıkları minareye kılıf olarak “İşe gelmeden maaş alıyorlardı” iftirasına sığınmak gibi absürt işlerle gündemi geçiştirmek, höt höt yaparak haklı çıkmaya çabalamak gibi zayıf, hadsiz, nezaketsiz haller sergilemek bizleri iyi bir noktaya taşımayacaktır" dedi.

“ÜSTTEN BAKAN TAVRI YANLIŞ”

15 yıl Toroslar Belediye Başkanlığı görevinde bulunduktan sonra 2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Hamit Tuna, meclis toplantılarının Mersin’in sorunlarının konuşulduğu ve çözüm üretildiği yer olması gerektiğini hatırlatan Tuna, Başkan Seçer’in Ağustos ayı toplantısında yaptığı yanlışlara değindi.

MHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mahmut Tat’ın mecliste işçi çıkarmaları ile ilgili konuşmasının üzerine Başkan Seçer’in üstten bakan bir tavır sergilemesinin yanlış olduğunu vurgulayan Tuna: “Meclis toplantısında Sayın Büyükşehir Belediye Başkan’ının; Mersin’in sorunlarından biri olan ve 3 bin 600 belediye çalışanının performans bahanesi ile işten çıkarılmasını gündeme taşıyan Sayın Mahmut Tat’ın söylemlerine yanıt vermek yerine, üstten bakan bir tavırla geçiştirmeye çalışması yanlıştır” ifadelerini kullandı.

“YANLIŞ ÜSTÜNE YANLIŞ”

Seçer’in ikinci yanlışının ise MHP hakkında konuşurken yaptığı “Küçük ortak” benzetmesi olduğuna dikkat çeken Hamit Tuna şunları söyledi: “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yerel siyasete genel siyaseti karıştırmayın derken, bir sonraki cümlede Milliyetçi Hareket Partisi’nin hayal ettikleri oy oranını belirterek “Küçük ortak” benzetmesi yapmaktır. Tüm bunların devamında yıllardır bu ülkenin birlik ve beraberliğinin yılmaz savunucusu olan Ülkü Ocakları’nı Türkü ocakları benzetmesiyle yermeye çalışmak üçüncü ve daha büyük bir yanlıştır. Retorik, lafın gelişi diyerek açıklama yapmak söylenen sözün yanlışlığını değiştirmez.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin’de gençlerle buluştu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin’de gençlerle buluştu

“ÜLKÜCÜ, MİLLİYETÇİ HAREKET ÇOK SORGULANDI”

Ülkü Ocakları’nda yetişen gençlerin bu ülkeye, millete bakış açılarını anlamanın bazı kafalar için mümkün olmadığını vurgulayan Tuna, ülkücü milliyetçi hareketin çok sorgulandığına değinerek: “Özellikle de Türkiye üzerinde kötü emeller besleyen iç ve dış mihraklı mahfillerin yandaş, yoldaş, savunucu ve sevicileri tarafından, ama Allah’a şükür Ülkücü Milliyetçi hareket her sorgunun altından alnının akıyla çıktı. Fakat aynı şeyi yalan dolan siyaseti yapanlar için söyleyemeyiz. Sadece seçilmiş olmak için, hatta sevgili Mersinlilere birinci ağızdan “Seçilirsek hiçbir kimseyi işinden etmeyeceğiz” diye namus sözü verip, oy alıp, seçilerek makam sahibi olunca; akla hayale gelmeyecek, mesnetsiz savunmalarla sözünden dönmek ve çaldıkları minareye kılıf olarak “ İşe gelmeden maaş alıyorlardı” iftirasına sığınmak gibi absürt işlerle gündemi geçiştirmek, höt höt yaparak haklı çıkmaya çabalamak gibi zayıf, hadsiz, nezaketsiz haller sergilemek bizleri iyi bir noktaya taşımayacaktır” dedi.

“HAREKETİN GAYESİ ALINAN OYLA ÖLÇÜLEMEZ”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin amacının alınan oy ile ölçülemeyeceğinin altını çizen MHP’li Hamit Tuna: “Tevazu, insanlık, adil olmak, dürüst olmak erdemi ve güzel ahlakın yaşanması ve yaşatılması gereken yerlerde insan bu yanlışlıkları saymaya utanıyor. Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları hep vardı ve hep var olacaktır. Bu hareketin gayesi ve kudreti alınan oyla hiçbir zaman ölçülmemiştir ve ölçülmeyecektir. Bunu herkesin bir kez daha akıllarının bir köşesine yazmaları gerekmektedir. Hamaset ve siyaset sosuna batırılmış habis bir ur gibi içten içe çürüten, içten içe kuşatan, ciddi bir tehlikeyle karşı karşıyayız. İstediğiniz kadar seçilmiş olun, aynı zamanda adil olmadığınız sürece, sevgili Mersinlilerin gönlünde sizlere asla yer yok. Seçilmiş olmanız “Geçerli” olmanız anlamı taşır “Haklı olduğunuz anlamı taşımaz” şeklinde konuştu.

“ENİNDE SONUNDA KAYBEDECEKSİNİZ!”

Adalet, hak ve hukukun kendisi içinde lazım olduğuna inananlardan olduğunu belirten Tuna sözlerini şöyle noktaladı: “Herkes kafasına şunu iyice soksun! İstedikleri kadar etkin, istedikleri kadar yetkin, istedikleri kadar seçilmiş olsunlar. İstedikleri kadar takla atıp, istedikleri kadar allayıp pullasınlar. İstedikleri kadar uçup, istedikleri kadar karalama, iftira, halk adamı (!) palavralarıyla milleti kandırmaya çalışsınlar, haksızlığa ve hukuksuzluğa devam ettiğiniz müddetçe; belki kafamızı karıştıracak, belki bizi biraz uğraştıracaksınız ama eninde sonunda kaybedeceksiniz. Çağdaş demokrasi, insan hak hürriyeti ve milletimizin her ferdine saygı prensibi gereği, tercihlerini mevcut belediye yönetimden yana belirlemiş ya da eksik bilgiden dolayı destek vermeye devam eden bütün Mersinlilere saygılıyım. Millet için lazım olan aklın, doğru fikrin, adalet, hak ve hukukun kendim için de lazım olduğuna inananlardanım. Unutmayınız ki kuvvetsiz adalet aciz, adaletsiz kuvvet zalimdir. Adalete değer vermeyen hareketlerin sonu hüsrandır. Bana üç kelime laf et deseler “Refah, Güvenlik ve Adalet” derim. Tüm Mersinlilere saygı ve muhabbetlerime hayır dualarımı ekleyerek sevgi ile selamlarım.”