Mersin’in Mezitli ilçesinde yapılması planlanan Mezitli Küçük Sanayi Sitesi hakkında yazılı bir açıklama yapan Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış, “Vatandaşların istekleri doğrultusunda adımlar atılmalı, gerekirse Mersin’in farklı kesimlerini temsil eden isimlerden oluşacak bir komisyon ile bu işleyiş denetlenmelidir. Bu noktada Gelecek Partisi Mersin İl Başkanlığı olarak bizler, Mezitli’deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin sanayi ve tarımı açısından önemli bir şehri olan Mersin, son dönemde Mezitli ilçesindeki sanayi sitesi inşaatı ile gündeme geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamulaştırma kararı ile başlayan süreçte, bölgede tarımla ilgilendiğini dile getiren vatandaşlar sanayi sitesine karşı çıkmış ve haklarının gasp edildiğini belirtmişti. Konuyla ilgili Sanayi Sitesi yönetiminden yapılan açıklamalarda, site için bir gereklilik vurgusu yapılmış ve inşaatın başlayacağı dile getirilmişti.

“GENEL OLARAK BİR GASP DURUMU TEŞKİL ETMEKTEDİR”

MHP’li Varlı’dan üreticiye, emekliye, dar gelirliye destek mesajı MHP’li Varlı’dan üreticiye, emekliye, dar gelirliye destek mesajı

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama da Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış’tan geldi. Türkiye’nin tarımdaki sorunlarına dikkat çeken Karış, alan hakkında bir ÇED raporunun da olmadığını hatırlatarak, “Mersin için bu kadar önemli olduğu dile getirilen bir konuda, yangından mal kaçırırcasına alınan kararlar kimseye yarar sağlamayacaktır. Bir proje yapılacaksa bunun önü ve arkası çok iyi değerlendirilmesi gerekir. Bu kapsamda bölgede itiraz eden vatandaşlarımızın haklarının en iyi şekilde savunulması ve teslim edilmesi mecburidir. Hali hazırda Türkiye’nin tarım konusundaki eksiklikleri ve içerisinde bulunduğu ekonomik durum düşünüldüğünde vatandaşın ani kararlar ile mağdur olması, yerinden edilmesi ve devamında geçimini sağlayacak hakların tanınmaması, genel olarak bir gasp durumu teşkil etmektedir. Mezitli Küçük Sanayi Sitesi’nin vatandaş için ne kadar gerekil olduğunu dile getirenler, öbür yandan yine aynı bölgenin vatandaşını mağdur etmekten kaçınmalıdır. Vatandaşların istekleri doğrultusunda adımlar atılmalı, gerekirse Mersin’in farklı kesimlerini temsil eden isimlerden oluşacak bir komisyon ile bu işleyiş denetlenmelidir. Bu noktada Gelecek Partisi Mersin İl Başkanlığı olarak bizler, Mezitli’deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz” dedi.