Mersin Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu’nu ziyaret ederek Çukurova’da gerçekleştirilen Tarım Çalıştayı nedeniyle teşekkürlerini iletti.

Başkan Cenk Cenkcimenoglu’nun yanı sıra il Sekreteri Fesih Yıldırım, Teşkilat İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner, Dijital Dönüşüm ve Teknolojiden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sedat Topuoğlu, Bilgi ve İletişim Sistemlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Taner Işıkbay, Sektörel Gelişmeleri İzlemeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Neriman Gültürk, Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kurtuluş Vural, Gençlik Çalışmalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Erkin Kara’nın da katıldığı ziyarette, Genel Başkan Ali Babacan’ın tarım alanında en önemli kentlerden birisi olan Mersin’e gelmesinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Yılmaz, çalıştayda sunulan önerilerin kendilerini de heyecanlandırdığını ifade etti.

Tarımın sorunlarının ancak ilgili kişi ve kurumlarla işbirliği içerisinde çözülebileceğine vurgu yapan Musa Yılmaz, “Geçtiğimiz günlerde bölgemizde düzenlenen Tarım Lansmanı nedeniyle Sayın Ali Babacan’ı ağırlama fırsatı bulduk. Sayın Babacan’ın sorunu asıl yaşayan sektör temsilcileriyle buluşması son derece önemliydi. Tarımın göbeğinde gerçekleştirilen bu ziyarette,  DEVA Partisi’nin tarıma ve sektöre ne kadar önem vermiş olduğunu gördük. Mersin Hali Türkiye’nin en büyük üretici hal kompleksi. Tarım bu bölge için çok önemli. Tarım ile ilgili sorunlara gücümüzün yettiği kadar çalışıyoruz. Üretimde yaşanan sıkıntılar, Pandemi, sulamada yaşanan aksaklıklar, üretim maliyetlerinin artması ve mevsimlik işçilerin sıkıntıları gün geçtikçe çoğalıyor.  Sorunların çözümünde, ihtiyaçlar doğrultusunda ortak çalışmaya hazırız” dedi.

Miting gibi açılış Miting gibi açılış

Özellikle pandemi süreciyle birlikte temiz gıdaya ulaşmanın ve tarımın öneminin bir kez daha öne çıktığına vurgu yapan Yılmaz, “Son yıllarda farklı kesimlerden tarıma yönelik proje ve çalışmalar var. Özellikle kooperatifleşme konusunda büyük yol kat edildi. Belediye başkanlarının tarıma dayalı yatırım yapması bizi sevindiriyor. Ama maalesef yeterli değil. Bu durumda Çukurova Bölgesel Havaalanının bir an önce tamamlanması lazım. Havaalanı projesi tarım sektörü için elzem bir durumdur. Bölgeye yapılacak olan bir kargo limanı ihracatı arttırıp üretime katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Şu anda ülkemizde en güvenilir yatırım alanı olarak tarım sektörünün olduğuna dikkat çeken Başkan Cenkcimenoğlu; “Yatırım için diğer sektörlere güven kalmadı. Yapılaşmadan dolayı Mersin’de narenciye bitmek üzere. Havza planları uygulanmadığı için herkes istediği ürüne yöneliyor. Plansızlık hat safhada.  Limon ve portakal bahçeleri tükeniyor. Tarım yapacak alan kalmadı. Tarım alanlarını korumalı, imkanlar ölçüsünde çoğaltmanın yollarını bulmalıyız. Üreticilerimizi daha verimli ürünlere yönlendirmeliyiz. DEVA Partisi olarak yeni kurulacak hükümetin ilk 90 günde ve 360 günde yapacaklarını detaylarıyla kamuoyuyla paylaştık. Sektörün gerçek temsilcileriyle, tarlalarda çalışan işçilerle, üreticilerle görüşerek yaptık. Bütün çözüm önerilerimizi Tarım Eylem Planımızda detaylı bir şekilde ortaya koyduk. Mersin’de hal esnafını temsil eden dernek başkanlarımızla bir toplantı yaptık. Sorunlarını dinledik. Çözüm önerilerini kendilerinden öğrendik” diye konuştu.