CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada AVM ve Zincir Market çalışanlarının sorunlarını dile getirdi. Konuşmasında Gökçel, AVM’ler sebebiyle esnafın da para kazanamadığını söyledi. Konuyu daha önce de gündeme getiren Gökçel AVM ve Zincir Marketlerin Pazar günleri ve resmi tatillerde kapalı olması için kanun teklifi vermişti.

“Esnafın Durumu Kötüydü Şimdi İçler Acısı”

Dertleri dinlediler Dertleri dinlediler

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Zincir Market ve AVM’lerin sebep olduğu sorunları TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdi. Gökçel konuşmasında iktidar tarafından esnafa destek verilmediğini ve AVM’lerin çalışma saatlerine ilişkin verdikleri kanun tekliflerinin reddedildiğini hatırlattı. Gökçel; “Verdiğimiz kanun tekliflerinde Pazar günleri ve resmi tatillerde AVM ve zincir marketlerin kapalı olması için kanun teklifleri verdik. Esnafa destek olmak için önergeler, teklifler verdik. AKP ve ortağı MHP bunları dikkate almadı, reddetti. Onlara göre esnafın sorunu yok, hiç kimsenin sorunu yok. Ama gerçek öyle değil. AKP’nin ekonomi politikası yüzünden esnafın durumu kötüydü şimdi ise içler acısı” dedi.

“AVM ve Zincir Market Çalışanları Ailesiyle Bile Vakit Geçiremiyor”

CHP’li Gökçel,  TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada AVM ve Zincir Market çalışanlarının zor şartlarda çalıştığını belirterek, Avrupa’da AVM ve zincir marketlere yönelik düzenlemeler yapıldığını ülkemizde de düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirtti. Gökçel Avrupa ülkelerinde Pazar günleri AVM ve Zincir Marketlerin kapalı olduğunun altını çizerek, “AVM ve zincir market çalışanları tatilden mahrum. Aileleri ile vakit geçiremiyorlar. AVM ve ne kadar zor şartlar altında olduğunu biliyoruz. Bizim esnafımızın, işçimizin Avrupalıdan ne eksiği var? Çalışanlarımızın ne günahı var?” dedi. Zincir marketlerin sayısının hızla artmasının bir sorun oluşturduğunu ifade eden Gökçel, “ 300 nüfusun olduğu yaylalarda bile bu zincir marketler var. 3 market zinciri oradaki esnafı bile esir alıyor” diye konuştu.