OSMANİYE - Suriye'nin İdlib kentinde Esed güçlerinin düzenlediği hava saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Halil İbrahim Akkaya Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Halil İbrahim Akkaya için Ağcabey Camiinde düzenlenen cenaze törenine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Dr. Adnan Ertem, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz,  2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu, İsmail Kaya ve Baha Ünlü, Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Ertuğrul Sağlam, Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Murat Türk, Osmaniye Baro Başkanı İbrahim Halil Yavuzdoğan, Bahçe Kaymakamı Müfit Gültekin ve ilçe kaymakamları, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay İlkay Gül, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, ilçe ve kasaba belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları il ve ilçe müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Caddeler boş kaldı Caddeler boş kaldı

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Şehit Piyade Uzman Onbaşı Halil İbrahim Akkaya’nın cenazesi Bahçe Şehitliğine defnedildi. Şehidimizin tabutu üzerine sarılı olan Türk Bayrağı, Şehidimizin babasına Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Dr. Adnan Ertem ve Vali Ömer Faruk Coşkun tarafından teslim edildi.

Cenaze töreninin ardından Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensupları, şehidimizin ailesine başsağlığı ve sabır dileklerini iletti.