Yer: Mersin’in Mezitli İlçesi.

Konu: 13 katlı binanın 8’inci katında çıkan bir yangın.

Sonuç: İhmaller silsilesi sonucu 1 can kaybı.

Mersin bugün alabilecek en kötü haberlerden birini aldı. Bir ihbar geldi önce Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na. Müdahale için yola çıktı itfaiye ekipleri. Çıkmasına çıktılar ama teçhizat eksikti. Olay yerine gidildi. Bir de ne görelim gelen itfaiye aracının merdiveni binanın 6’ncı katına ancak yetişebiliyordu. Düşünebiliyor musunuz? 13 katlı bina, yangın 8’inci katta, merdiven 6’ncı katta!

Can havliyle kendini balkona atmıştı evde bulunan Yasemin Özel. Balkondaki korkuluklardan sarktı. Dayanmaya çalıştı. Hadi merdiven yetişmedi diyelim üstüne üstlük branda da açılmadı zeminde. Çünkü branda da yoktu. Daha fazla dayanamadı Yasemin Özel, gücünü kaybetmişti. Çevredekilerin şaşkın ve korku dolu bakışları arasında kendini boşluğa bıraktı.

Çok basit bir şekilde kurtarılabilecek olan Yasemin Özel maalesef ki ihmallerin kurbanı olmuştu. Düştüğü yerde, hemen oracıkta hayatını kaybetti.

Sosyal medya çalkalanmaya başladı. İnsan canı bu kadar ucuz muydu? 21’inci yüzyıl şartlarında neden eksik ekipmanla olaya müdahale edildi? Mersin İtfaiyesinde bulunan uzun merdivenli araç neden daha önce yangın yerine getirilmedi? Hepsinden önemlisi mevcut itfaiye aracının merdiveninin o binanın 6’ıncı katına ancak yetişeceği bilinmiyor muydu? Ölçüsünü kimse hesaplamadı mı da zaman kaybına sebebiyet verildi?

Sosyal medya çalkalanıyor dedik! Evet insanlar bu olaya sert bir şekilde tepki gösterdi. Hatta İtfaiye Daire Başkanlığında çalışan profesyonel ekibin Mart/2019 seçimleri sonrasında siyasi kaygılar nedeniyle gerek yer değişikliği gerekse de işten çıkartmalarla tasfiye edildiği konuşuldu. Yerlerine de acemi personellerin getirildiği yazıldı. Doğruluk payını araştıracağız elbette.

Ne olursa olsun bir ihmal zinciri var ortada. Sonuç bir cana mal oldu. Doğru hamlelerle kurtarılabilecek bir can maalesef amatörce hatalar yüzünden kaybedildi.

Bir can gitti. Sebebi ne olursa olsun sorumlulardan hesap sorulmalı!

Ayinesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz! diyerek sonlandıralım yazımızı ki bu durumdan ders çıkartacak olanlar gerekeni yapsın…