MERSİN - Erdemli Belediyesi, küresel salgın ilan edilen ve ülkemizde de vaka olarak görüldüğü bilinen Corona Virüs (COVID-19) ile mücadele kapsamında sahada sürdürülen dezenfeksiyon faaliyetlerinin yanı sıra, önlem amaçlı kullanılacak hijyen malzemelerinin satışında oluşabilecek haksız fiyat artışlarına yönelik de zabıta ekiplerini görevlendirdi.

Nogay, “Cemevi projesi Silifke’mize hayırlı olsun” Nogay, “Cemevi projesi Silifke’mize hayırlı olsun”

Erdemli genelinde denetime çıkan zabıta ekipleri, marketlere yönelik denetimlerde sabun, kolonya, ıslak mendil vs temizlik malzemelerinin fiyatlarını kontrol ederek herhangi bir haksız oranda artış yapılıp yapılmadığı hususunda gözlemde bulunuyor. Toplum sağlığına verdiği önemi her fırsatta dile getiren Başkan Tollu; “Küresel anlamda yaşanmakta olan virüs salgınının ülkemizde de ilk vakalarını göstermesinden sonra Erdemli Belediyesi olarak ciddi tedbirler alıp uygulamaya koyduk. Bir takım vatandaşlarımız ülkemizde ilk vakanın görülmesinden sonra panikle hareket ederek marketlerden temizlik malzemesi alımına ağırlık vermekle birlikte, bu işin art niyetlisi bir takım odaklara zemin hazırladılar. Ülkemizin kalabalık nüfusa sahip bazı illerinde bu haksız fiyat artışı sık görülmekle birlikte, biz Erdemli esnafının bu fırsatçılığı gütmeyeceğinden de eminiz. Vatandaşlarımızın da emin bir şekilde alışverişlerine devam etmeleri için denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Sürekli olarak belirtiyoruz, virüs salgınına karşı mücadelede ilk öncelik paniğe mahal vermemektir. Bizler de vatandaşlarımızın temizlik maddesi alımında haksız fiyat artışından mağdur olmamaları amacıyla temizlik ve hijyen malzemelerinin satışında fiyat oranlarını takip etmeye başladık. Vatandaşlarımızın en tabi hakkı olan hijyene ulaşım hususunda art niyetle hareket ederek vatandaş üzerinden haksız kazanç sağlayan kimse olursa; karşısında kanuni yaptırımları bulacaktır.” Dedi.

Zabıta yetkililerinden alınan bilgi doğrultusunda şu ana kadar Erdemli genelinde haksız fiyat artışında bulunan herhangi bir esnafın olmadığı biliniyor.